Evo zašto su Plitvičke doline top destinacija za kampiranje u Hrvatskoj

Objavljeno: 21/03/2017

Na području Turističke zajednice općine Rakovica nalazi se nekoliko prekrasnih kampirališta. Već desetljećima poznata destinacija koja se sada brendira kao “Plitvičke doline”, slovi za svojevrsnu “meku” za kampere. Čista priroda uz jezera i rijeke, idiličnih svitanja i zalazaka sunca, Plitvičke doline i područje samo desetak kilometara sjeverno od Plitvica, čini sve poželjnijim mjestom za boravak turistima – kamperima. Tako Rakovica i okolica ima čak četiri kampa, od čega su dva većih kapaciteta s brojnim sadržajima, te dva manja.

Dobio ime po rijeci Korani

Samo šest kilometara od ulaza u Nacionalni park Plitvička jezera, svjetskog glasa, nalazi se Autokamp Korana. S kapacitetom za primanje oko 2500 kampista i površinom od 35 hektara, nudi brojne lokacije za smještaj kampera, kamp-prikolice ili šatora. Osim toga, tu se nalazi i 47 ugodno opremljenih bungalova, restoran s ljetnom terasom, trgovina i prostor za grill. Detaljnije informacije možete pronaći na web stranici ovdje, a evo i promo videa.

Bogato opremljen kamp “Turist”

Uz glavnu cestu D1 na samom ulazu u Nacionalni park Plitvička jezera, iz smjera Zagreba, nalazi se kamp “Turist” u Grabovcu. Otvoren je davne 1968. godine. Prostire se na površini od čak 50 000 metara kvadratnih, sa 100 kamp parcela i 25 kamp mjesta. Kamp “Turist” ima sve što jedan moderni suvremeni kamp centar ima, od besplatnog Wi-Fi-ja, vanjskog bazena i sportske zone, sve do luksuznog apartmana i Indijanskog sela sa šest šatora. Sve to nalazi se u blizini Baraćeve špilje, nacionalnih parkova Sjeverni Velebit i Plitvička jezera, pećinskog parka Grabovača, Starog grada Drežnika i mnogih drugih zanimljivosti šire destinacije. U kampu “Turist” sve je spremno za sezonu 2017.

Dva manja kampa – Medvjed i Korita

Na području Turističke zajednice općine Rakovica još se nalaze i dva kampirališta manjeg kapaciteta. To su kampirališta Medvjed i Korita. Dok kampiralište Medvjed nudi 30 kamp mjesta, kampiralište Korita prima oko 70 gostiju. Kod Korita se nalazi i mali obiteljski restoran koji s terasom prima 150 osoba i u potpunoj je suprotnosti s velikim kampovima, u smislu individualnog pristupa gostima i većom pažnjom.

rakovica-htz-1

 O svim navedenim kampovima više informacija možete pronaći na web stranici Turističke zajednice općine Rakovica u kategoriji “Smještaj”.

IZVOR likaclub.eu

 

Možda Vas zanima