Gruzijci u posjeti LAG-u Lika

Objavljeno: 09/05/2018

GOSPIĆ- U prostorijama Kulturno Informativnog Centra u Gospiću LAG LIKA je danas ugostio predstavnike novoosnovane Lokalne akcijske grupe iz Gruzije. Posjet je organiziran u okviru projekta Promicanje ruralnog razvoja i diversifikacije u općini Hulo. Navedeni projekt provodi se u partnerstvu Caritas Češka, Hrvatske mreže za ruralni razvoj i PCM Istraživačkog centra Gruzija s ciljem poboljšanja uvjeta zapošljivosti i življenja u općini Hulo putem diversifikacije ruralne ekonomije.

Predstavnici LAG-a LIKA skupini su predstavili rad LAG-a LIKA, projekt INTEGRA LIKA 2020 i ostale projekte koji su provedeni ili su u tijeku provedbe. Okupljeni predstavnici bili su iznimno zainteresirani za projekte LAG-a obzirom da je područje gruzijskog LAG-a prema geografskim karakteristikama slično području LAG-a LIKA te su primjeri dobre prakse primjenjivi i na njihovom području.

Nakon predstavljanja sudionici su se zahvalili domaćinima i izrazili želju za budućom suradnjom. U nastavku svog posjeta LAG-u LIKA sudionicima projekta u planu je posjetiti lokalne proizvođače od kojih su istaknuli posjet OPG-u Čačić Alenka, Stilanova Lika te posjet Općine Karlobag.

 

LAG Lika

Možda Vas zanima