IKEA raspisala novi natječaj iz programa ODVAŽNA za financijsku i stručnu potporu ženama u poduzetništvu

Objavljeno: 09/03/2020

GOSPIĆ- Povodom Međunarodnog dana žena, tvrtka IKEA Hrvatska u suradnji sa SOLIDARNOM – Zakladom za ljudska prava i solidarnost te Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HR PSOR) raspisala je novi natječaj za financijsku i stručnu potporu ženama u poduzetništvu putem programa ODVAŽNA.

Podsjećamo, prošle je godine četiri projekta dobilo novčanu podršku u sklopu projekta, među kojima su: žitna lađa Zora tvrtke Aurora Colapis iz Zamršja; Mediteranski plesni centar u istarskom gradiću Svetvinčenat; Book cafe Paradiso tvrtke Dandy iz Otočca te prirodna kozmetika Silvan Jelene Bikić. S poduzećem „Fierce Women“ IKEA Hrvatska potpisala je dobavljački ugovor te je društvena igra „Strašne žene“, koja slavi doprinos žena čovječanstvu, dostupna na policama robne kuće IKEA Zagreb.

Javni natječaj za prijave prijedloga akcijskih planova za razvoj poslovanja otvoren je od 8. ožujka do 15. travnja 2020., do ponoći. Na natječaj se mogu prijaviti obrti, OPG-ovi, mikro i mala poduzeća (j.d.o.o. ili d.o.o.), zadruge te poduzetnički projekti u sklopu neprofitnih organizacija (udruga, privatnih neprofitnih ustanova i zaklada) koji su potpuno ili u pretežito ženskom vlasništvu i/ili zapošljavaju najmanje 50% žena, a koji na tržištu djeluju najmanje godinu dana. Fond za financijske potpore iz programa ODVAŽNA iznosi 250.000 kn, čime će se financirati provedba tri do pet jednogodišnjih akcijskih razvojnih planova ženskih poduzetničkih pothvata, u pojedinačnom iznosu od 40.000 do 75.000 kuna.  Podsjećamo, ODVAŽNA promiče društveno odgovorno poduzetništvo čije su nositeljice žene. U sklopu programa podrške ODVAŽNA poduzetnicama koje su u start-up fazi razvile liniju proizvoda ili usluga, omogućit će se financijska podrška u vidu donacije, te stručna podrška u vidu edukacije, mentorstva i prilika za poslovno umrežavanje kako bi dodatno uspješno zakoračile u fazu rasta i razvoja poslovanja. Posebnost je ovog natječaja što pruža ciljanu, fleksibilnu potporu poduzetnicama koje djeluju tržišno, kao i poduzetnicama koje djeluju prema modelu društvenog poduzetništva. Tako će, uz namjensku financijsku potporu, podržane poduzetnice dobiti i mentorsku podršku u svrhu ubrzanog učenja i poslovnog umrežavanja, a od stručnjakinja iz etabliranih kompanija i u suradnji s Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj. Selekcijski postupak bit će završen do 15. svibnja 2020. te će uključiti i selekcijsku „pitching“ radionicu sa svim finalisticama i finalistima, nakon čega slijedi ugovaranje potpora te provedba programa ODVAŽNA koja traje sljedećih 12 mjeseci.Detaljne upute za prijavu na natječaj i prijavni obrasci nalaze se na mrežnoj stranici Zaklade SOLIDARNA, www.solidarna.hr, a email kontakt za pitanja je odvazna@solidarna.hr.

Možda Vas zanima