Javna ustanova Park prirode Velebit obilježila svoj dan

Objavljeno: 30/05/2018

GOSPIĆ- Park prirode Velebit proglašen je 29. svibnja 1981. godine te predstavlja najveće zaštićeno područje u Republici Hrvatskoj. Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava se od 22. svibnja 1993. godine, čime se ukazuje na važnost biološke raznolikosti u održivom razvoju.

Povodom obilježavanja Dana Parka prirode Velebit te Dana biološke raznolikosti, Javna ustanova Park prirode Velebit organizirala je predavanja u Karlovcu, Otočcu i Gračacu.

U  suradnji sa Gradskom knjižnicom „Ivan Goran Kovačić“ iz Karlovca, na temu „Zaštićene biljne vrste Parka prirode Velebit“, predavanje održala je dr.sc.Ana Brkljačić, dipl.ing.biologije.

Tematska predavanja u Otočci i Gračacu održali su dr.sc.Jasnica Medak i stručnik suradnik Parka prirode Velebit, Robert Bogdanić, učenicima srednjih škola iz Otočca i Gračaca predstavljen je i nedavno objavljeni vodič kroz biljni svijet velebitskih šuma „Šume bukve“ koji je izdan u suradnji dr.sc.Jasnice Medak i JU PP Velebit.  Učenici od prvog do trećeg razreda srednjih škola Otočac i Gračac obuhvaćeni ovim predavanjem polaznici su obrazovnih programa „Šumarski tehničar“ te „Tehničar zaštite prirode“.

Možda Vas zanima