Karlo Starčević:”autori pamfleta omalovažavaju i vrijeđaju Gospićane”

Objavljeno: 14/02/2018

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević uputio je danas priopćenje za javnost u kojemu je progovorio o radu zimske službe,ali i otvoreno progovorio o pisanju pojedinih lokalnih portala.Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani predstavnici medija,

temeljem čestih napada i iznošenja neistina od strane portala Lika Online vezano za napise o „žestokim napadima od strane mjesnih odbora“, te o još mnogim napisanim degutantnim pamfletima vezanim uz rad Zimske službe, padanja i čišćenja snijega primoran sam reagirati kako bih javnost upoznao sa stvarnim stanjem stvari, stoga Vas molim da ovo priopćenje objavite putem svojih medija.

Naime, radi se o pamfletima portala„Lika Online“  inače privatnog portala, koji je Grad Gospić za vrijeme vladavine HDZ-a koštao više od 230 000 kuna iz džepa poreznih obveznika,  građana Gospića i portala koji svih godina primanja obilatih sredstava iz proračuna Grada Gospića nije našao za shodno bivšoj vlasti uputiti ni jednu jedinu kritiku, već su iz pera ocvalih novinara dolazile samo pohvale vladajućim strukturama. Danas odjednom kada smo ukinuli financiranje privatnih portala , Lika Online bavi se isključivo „istraživačkim novinarstvom bez premca“ i svakog dana budno pazi građane Gospića, a i gradonačelnika ne bi li mu zamijetio koji korak manjka ili viška.

Snijega je u Lici bilo i bit će, ceste su prohodne, a kvalitetnu i plodonosnu suradnju s mjesnim odborima nastavit ćemo i dalje na dobrobit svih građana grada Gospića, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali.

Bilo kako bilo, pa čak i pisanjem nemjerljivih pamfleta ja sam sretan što me spominju jer dogodila se demokracija o kojoj do sada neki nisu ni sanjali pa ne znaju što bi ni kud bi s njom.  Pitam se što bi se s Likom Online dogodilo da je recimo, prije 4 – 5 godina, napisala kritiku doktoru Milinoviću ili tadašnjem gradonačelniku Krmpotiću. Garantiram da u njihovoj arhivi ne postoji niti jedan jedini takav članak, a i da postoji odavno ne bi bilo ni njih ni portala.

Neka naši cijenjeni sugrađani procijene sami je li razlog tome to što je bivša vlast sve odrađivala blago rečeno savršeno, a nova sve radi toliko, opet blago rečeno loše ili je problem u još jednoj nemogućnosti krčmenjanovca s bankomata svih građana grada Gospića. Prema onome što pišu ali i po komentarima na društvenim mrežama, koje više ni u noćnoj smjeni ne mogu  nabrisati,  mogu s pravom reći da omalovažavaju  Gospićane vrijeđajući im inteligenciju misleći da nisu pročitali njihovu  novinarsku pristranost i neprofesionalnost posla kojim se navodno bave.

 

S poštovanjem,

 

 

GRADONAČELNIK

Karlo Starčević

Možda Vas zanima