Lička ekološka akcija, Grad Gospić i HGSS Gospić na jesen kreću s projektom revitalizacije parka Jasikovac

Objavljeno: 11/08/2018

Lička ekološka akcija je Udruga koja okuplja aktiviste iz Gospića s ciljem rješavanja problematike zaštite okoliša. Kroz razne projekte na području Gospića i okolice, Udruga LEA sve više i više potiče svijest o važnosti očuvanja prirode. Razgovarali smo s voditeljima Udruge, Vedranom Tomašević i Vladimirom Šulentićem o projektima Udruge, njezinim dostignućima te ciljevima Ličke ekološke akcije.

S predsjednicom udruge Vedranom Tomašević i dopredsjednikom Vladimirom Šulentićem razgovarala je novinarka portala likaclub.eu  Jozefina Šarić i oni su joj između ostaloga rekli:”Osnovni povod osnivanja LEA-e je bila želja nekolicine entuzijasta da u Gospiću pokrenemo pozitivne promjene u smislu podizanja ekološke svijesti, duha volonterizma i suradnje. Uskoro, 14. kolovoza, bit će šesta godišnjica osnutka naše Udruge. Lea je oduvijek zagovarala zaštitu okoliša i očuvanje prirode, pratili smo stanje biološke raznolikosti na području Gospića i okolice. Vjerujem da smo u javnosti prepoznati po našim projektima SOS za park- šumu Jasikovac i Čista rijeka Lika“.

Udruga broji 38 članova, svaki novi član je dobrodošao. Osnovni cilj Udruge je javno zagovaranje očuvanja i zaštite prirode kao temeljnih vrijednosti društva uz prihvatljivo gospodarenje prirodnim resursima prema načelima održivog razvoja.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE

Možda Vas zanima