Ministar Tomislav Ćorić danas u radnom posjetu Gospiću

Objavljeno: 08/03/2022

GOSPIĆ- Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić došao je danas u Gospić kako bi uveličao otvaranje ureda jedne državne agencije, ali i kako bi se sastao s čelnicima županije i općina i gradova. Najprije je bio u  Razvojnom centru Ličko-senjske županije gdje je otvoren  ured ispostave HAMAG BIOCRO-a za Ličko-senjsku županiju.  Predsjednik uprave HAMAG BICRO Vjeran Vrbanc ističe da je ovo dvanaesta ispostava HAMAG BICRO-a u Hrvatskoj, preostalo je još osam županija, a sve kako bi se ta agencija  decentralizirala, a da se poduzetnici lokalno imaju kome obratiti kako bi postizali još bolje rezultate.

Župan Ličko-senjske županije Ernest Petry nije krio zadovoljstvo što se otvorila ispostava HAMAG BICRO-a u  našoj  županiji  što će uvelike olakšati  poduzetnicima korake pri otvaranju ili razvoju svojih poslovnih subjekata: “bit ćemo poduzetnicima na ruku, neće morati realizirati svoje potrebe prema središnjim uredima u Zagrebu, već će to raditi u prostorijama ureda HAMAG BICRO-a u Gospiću“. Župan Ernest Petry očekuje da će u narednom razdoblju doći veliki broj investitora u županiju, kako privatnih, tako i javnih.

Ministar Ćorić smatra da je prisutnost HAMAG BICRO-a u Gospiću dobar iskorak kako bi se pomoglo daljnjem razvoju poduzetništva, pogotovo zato što je u zadnjih četiri ili pet godina od kada se intenzivno koriste fondovi EU, i to samo podaci koji se tiču poslovanja HAMAG BICRO-a, ukupni iznos ulaganja na području ove županije prešao 316 milijuna kuna.

U nastavku posjeta Gospiću i županiji  Ćorić je održao  i sastanak sa županom, načelnicima i gradonačelnicima na kojemu se razgovaralo i o velikim energetskim projektima, ali i o mogućnostima korištenja značajnih sredstava za razvoj.

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima