Ministarstvo pravosuđa u Gospiću najavljuje brojna nova radna mjesta!!!

Objavljeno: 15/09/2023

GOSPIĆ- Župan ličko-senjski Ernest Petry zajedno s ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom i suradnicima obišao je buduću Središnju pismohranu zemljišnih knjiga RH. Nakon obilaska gradilišta obratili su se novinarima. Ministar Malenica izrazio je pri tom veliko zadovoljstvo dinamikom radova. -Zadovoljan sam viđenim jer su radovi u završnoj fazi i završetak ovoga projekta očekuje se do početka listopada. Opremanje objekta očekuje se do kraja godine, a onda početak rada nove Središnje pismohrane zemljišnih knjiga RH. Treba reći da se cijeli ovaj koncept odvija prema dinamici koja je i zacrtana. Riječ je o investiciji vrijednosti oko 4 milijuna eura, a po završetku radova ovdje će se zaposliti oko 15 službenika. Ministarstvo već radi na sistematizaciji radnih mjesta tako da će se završetkom građevinskih radova već objavljivati natječaji za prijem novih službenika.Paralelno pripremamo projekt nove kaznionice u Gospiću. Trenutno se priprema prostorno-planska dokumentacija, kao i ugovori s Bankom Vijeća Europe kako bi se financirao taj projekt. Vjerujem da će se sredinom sljedeće godine zahuktati radovi pa se nadam da bismo za manje od dvije godine krenuli s tim velikim projektom. Nova kaznionica će omogućiti zapošljavanje većeg broja djelatnika. Prije svega pravosudnih policajaca, različitih službenika i kuhara što će značiti 200-tinjak novih radnih mjesta. Privodimo radove na stalnoj službi suda u Senju, projekt vrijedan oko 1,5 milijuna eura što bi se trebalo okončati do kraja ove godine. Sve ovo je dio ciklusa kojega naše Ministarstvo ima u Ličko-senjskoj županiji. U svemu ovome imamo izvrsnu suradnju i potporu od strane župana Petryja i njegovih službi, istaknuo je ministar Ivan Malenica.

Novinari su primijetili kako se na zgradi nove Središnje pismohrane nalazi tek nekoliko prozora, što je ministar Malenica pojasnio činjenicom kako je riječ o specifičnim uvjetima čuvanja arhivske građe, uz najviše europske standarde po pitanju klimatizacije i ventilacije budućih sadržaja. O važnosti spomenutih projekata govorio je župan ličko-senjski Ernest Petry.

Zatvor konačno seli iz središta Gospića

-Ministarstvo pravosuđa i uprave je jedan od najvećih ulagača u buduće resurse u našoj Županiji. Ovim putem još jednom zahvaljujem Vladi RH što je odlučila zgradu Središnje pismohrane zemljišnih knjiga realizirati ovdje u Gospiću, gdje će se u startu dobiti najmanje 15 novih radnih mjesta. Što se tiče nove kaznionice treba reći da ćemo taj sadržaj konačno izmjestiti iz centra grada jer se oko 100 godina kaznionica nalazi oko 20 metara udaljena od strogog centra Gospića.

Kada taj projekt bude okončan uz sve postojeće zaposlenike otvorit će se još oko 200 radnih mjesta. Bit će tu posla za pravosudne policajce, kuhare, psihologe i sva ona zanimanja bez koji jedna takva ustanova ne može funkcionirati. Ministru Malenici se zahvaljujem na adaptaciji zgrade Stalne službe suda u Senju. Zato se nadam da ćemo istovremeno otvoriti taj objekt i ovu Središnju pismohranu, izjavio je župan Petry i ponovio ranije dato obećanje po kojemu je cijela Ličko-senjska županija ove godine pretvorena u veliko gradilište, što u konačnici znači otvaranje novih radnih mjesta i demografsku obnovu ovih prostora.

https://www.youtube.com/watch?v=PdDOy4aXmnY

KABINET ŽUPANA

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima