Na jubilarnoj 20. Jeseni u Lici biti će oko 270 izlagača iz 19 hrvatskih županija i tri susjedne zemlje

Objavljeno: 04/10/2018

GOSPIĆ- Na jubilarnoj dvadesetoj izložbi Jesen u Lici,  koja se od petka do nedjelje održava na Trgu Stjepana Radića u Gospiću,  nastupiti će između 250 i 270 izlagača. Predstavljajući nadolazeću izložbu župan Darko Milinović zahvalio se svima koji su krenuli s ovom izložbom tradicijskih proizvoda prije 20 godina,kao i svojim kolegama bivšim županima koji su manifestaciju doveli na vrlo visok nivo. Zahvalio se i gradonačelniku Gospića, suorganizatoru izložbe. Jesen u Lici ove godine organiziraju županija i Razvojna agencija LIRA pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike i Predsjednika Sabora. Naravno, pokrovitelji su i tri ministarstva, poljoprivrede, gospodarstva i turizma. Partneri organizatorima su Hrvatske šume, Obrtnička komora i TZ grada Gospića i Ličko-senjske županije. Partneri su i dvije županije, Karlovačka i Sisačko-moslavačka.

Najviše izlagača, 97 je iz Ličko-senjske županije, 21 izlagač dolazi iz Zagreba. Najviše izlagača, njih 80, predstaviti će svoje prehrambene proizvode. Biti će tu 34 izlagača rukotvorina i 20 izlagača s pčelinjim proizvodima. Tu su i izlagači mliječnih proizvoda, ljekovitog bilja, nakita, kozmetičkih proizvoda i brojni ostali izlagači. Nastupiti će i brojni KUD-ovi, održavati će se radionice, peći će se pekmez, ocjenjivati će se rakije, med i sirevi, predstaviti će se i ličke autohtone buše i pramenke.

Jesen u Lici traje tri dana, od petka do nedjelje 5.do 7.listopada u vremenu od 10 do 19 sati na glavnom gospićkom Trgu Stjepana Radića. 

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima