Obavijest o privremenoj obustavi zaprimanja zahtjeva za Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom (COVID-19)

Objavljeno: 10/04/2020

GOSPIĆ- Od 8. travnja 2020. godine zaprimanje zahtjeva, te dopuna i izmjena zahtjeva za Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom (COVID-19) privremeno obustavljeno radi nadogradnje sustava za zaprimanje zahtjeva. Naglašavamo kako potpora za očuvanje radnih mjesta nije ukinuta, nego sustav nadograđujemo kako bismo korisnicima omogućili još lakše i brže slanje zahtjeva i dopuna. Nadogradnja sustava i  on-line aplikacije (https://mjera-orm.hzz.hr/potpora-za-ocuvanje-radnih-mjesta/ ) omogućiti će:

– predaju JOPPD obrasca (broja i popisa radnika koji su za ožujak dobili potporu)

– pregled do sada predanih zahtjeva

– dopunu zahtjeva sa zaposlenicima koje ste vratili na posao

– dopunu zahtjeva podacima za ožujak, travanj i svibanj 2020.godine.

Važno je istaknuti kako podnošenje zahtjeva i dopuna zahtjeva za potporu za očuvanje radnih mjesta više neće biti moguće putem e-pošte ili fizičke pošte već samo putem on-line aplikacije.

Predaja zahtjeva ponovno će biti omogućena od 17. travnja 2020.g.

U on-line aplikaciju (https://mjera-orm.hzz.hr/potpora-za-ocuvanje-radnih-mjesta/)  se i dalje možete registrirati te Vas pozivamo da ukoliko već niste, to i učinite kako bismo Vam na Vašu adresu e-pošte mogli poslati obavijest o ponovnoj aktivaciji aplikacije za podnošenje zahtjeva i dopuna zahtjeva.

Ukoliko ste već predali zahtjev od 17. travnja kroz on-line aplikaciju ćete morati:

– predati obvezni JOPPD obrazac (broj i popis radnika koji su za ožujak dobili potporu)

– predati dopunu zahtjeva s radnicima za mjesece travanj i svibanj

– predati novi zahtjev (ako trebate).

Možda Vas zanima