Održana početna konferencija projekta „Za bolji život u Ličko-senjskoj županiji“

Objavljeno: 05/04/2022

KORENICA- U dvorani Kulturnog informativnog centra u Korenici u petak, 01. travnja 2022. održana je početna konferencija projekta „Za bolji život u Ličko-senjskoj županiji“ u sklopu programa  „Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II“, UP.02.1.1.13.0453. Nositelj projekta je Ličko-senjska županija.

Početnu konferenciju otvorila je voditeljica projekta Jasna Peitel koja je pozdravila sve nazočne te obrazložila sve aktivnosti i ciljeve projekta.

Kroz projekt će se osnažiti i unaprijediti radni potencijal 8 žena s područja općine Plitvička Jezera i 2 žene s područja općine Karlobag. U sklopu projekta planirana je edukacija  žena ciljane skupine za određena zanimanja kojim će se ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i povećati njihova konkurentnost na tržištu rada po završetku istih.

Zajedno sa suradnicima potporu projektu je pružila i zamjenica župana Ličko-senjske županije, gđa. Jasna Orešković Brkljačić, koja se obratila nazočnima.

Projektom će se  ujedno potaknuti socijalna uključenost i povećati razina kvalitete života za 60 starijih i/ili nemoćnih osoba kojima je potrebna potpora i podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, pomoći u kućanstvu te pratnja i pomoć u njihovoj socijalnoj integraciji.

Uz Ličko-senjsku županiju koja je nositelj, partneri ovoga projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Gospić i Centar za socijalnu skrb Gospić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 893.187,50 kuna. Iznos bespovratnih sredstava iznosi 893.187,50 kuna  te su ista osigurana od strane Europske Unije iz Europskog socijalnog  fonda u iznosu od  (85%) u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ te iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%).

Tehničku i stručnu pomoć u provedbi projekta pruža Javna ustanova Razvojna agencija Ličko-senjske županije-LIRA u sklopu projekta „PriLIKA za razvoj“ KK.10.1.3.03.0020.

Možda Vas zanima