PIK d.d.Rijeka početkom svibnja prestaje s otkupom mlijeka u Ličko-senjskoj županiji, novi otkupljivač preuzet će posao od sredine svibnja

Objavljeno: 25/04/2022

GOSPIĆ- Ličko-senjski župan Ernest Petry sa suradnicima održao je  radni sastanak na kojem je razmotrena aktualna problematika otkupa mlijeka na području Ličko-senjske županije, uzrokovana najavljenim prestankom otkupa mlijeka od strane tvrtke PIK d.d. Rijeka početkom svibnja ove godine zbog restrukturiranja tvrtke.

Sastanku su nazočili i predstavnici otkupljivača mlijeka odnosno predstavnici tvrtki PIK d.d. Rijeka, Dukat d.d. Zagreb, Vindija d.d. Varaždin, CASEUS j.d.o.o. Ogulin i brojni predstavnici proizvođača mlijeka. U ime Ministarstva poljoprivrede sastanku je nazočio načelnik sektora za stočarsku proizvodnju Mato Čačić i voditelj službe za govedarstvo Danijel Mulc.

Tijekom sastanka dogovoreno je da će Ličko-senjska županija i Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s jedinicama lokalne samouprave i potencijalnim otkupljivačima mlijeka poduzeti sve moguće aktivnosti kako bi svi postojeći proizvođači mlijeka na području županije imali osiguran otkup proizvedenog mlijeka uz stvaranje temelja za povećanje proizvodnje mlijeka. U tom smislu Ličko-senjska županija i Ministarstvo poljoprivrede u nadolazećem razdoblju osigurat će sredstva za smanjenje troškova prijevoza mlijeka.

Dogovoreno je i da dok novi otkupljivač ne organizira i preuzme otkup mlijeka od svih proizvođača mlijeka koji budu spremni s navedenim potpisati dugoročni ugovor, PIK d.d. Rijeka nastavlja s otkupom mlijeka. Potpuno preuzimanje otkupa mlijeka na području županije od strane novog otkupljivača očekuje se do sredine svibnja.

Kabinet župana

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima