Plitvičke doline – pune života

Objavljeno: 12/06/2020

RAKOVICA- “Kada smo u suradnji sa kampom Camping Plitvice odlučili održati prvi infuencerski meetup u Hrvatskoj upravo na području Plitvičkih dolina i općine Rakovica, znali smo da ćemo se zabaviti, ali ni sami nismo znali koliko. Svi mi koji smo bili vaši gosti ostali smo zapanjeni ljepotom područja i raznovrsnošću aktivnosti koje možete pružiti svojim posjetiteljima. Stoga je svima nama iz digitalne agencije Iluminol iznimno drago što smo kroz naša znanja o društvenim mrežama imali priliku sudjelovati u ovom plemenitom projektu promocije hrvatskog turizma i razvoja lokalne turističke zajednice posebno u ova teška vremena za cjelokupno poslovanje. Kao putnici sigurni smo da ćemo vam se redovito vraćati svaki put kad ćemo za to imati prilike“-  Kristijan Iličić, digitalna agencija Iluminol”

Zadnji vikend mjeseca svibnja na području Plitvičkih jezera i okolice održan je najveći hrvatski  Influencers Meetup na kojem je sudjelovalo  gotovo četrdeset influencera.  Moć influencera  i društvenih mreža mjerimo svakodnevno njihovim  objavama a što su to između ostalog može  objaviti,vidjeti i doživjeti u Plitvičkim dolinama donosimo vam u nastavku.

Nećete naći  Plitvičke doline na karti ali ćete naći destinaciju Plitvičke doline – Plitvice valleys  na području općine Rakovica u Karlovačkoj županiji, smještena  na sjevernom ulazu u  Nacionalni  park Plitvička jezera.  Koliko znate o okolici našeg najstarijeg  Nacionalnog Parka, vjerojatno nedovoljno, ali ne brinite tu smo da vas upoznamo.

Baraćeve špilje

U sklopu Plitvičkih dolina nalaze se i popularne Baraćeve špilje, za posjet kojima morate izdvojiti nekoliko sati. Naime, sam obilazak špilja traje oko sat vremena, ali svakako predlažemo da ostanete uživati na urbano opremljenom izletištu jer ovo je jedno od najsmirujućih mjesta koja ćete posjetiti. Osvijetljenim putem između velebnih siga provest će vas stručni vodič te pričati o njezinom tisućljetnom nastajanju , geološkoj građi i vrijednim arheološkim nalazima. Uvest će vas u povijest te pokazati vam nekadašnje stanište špiljskog medvjeda, lava i nosoroga, mjesto pronalaska brončane ogrlice iz srednjeg vijeka… Vođenje će se na trenutak pretvoriti u apsolutnu tišinu i mrak kako biste taj jedinstveni doživljaj podzemlja zauvijek ponijeli sa sobom.  I da, nema signala za mobitel, tako da ćete iskusiti pravu izolaciju samo nekoliko minuta vožnje od centra Rakovice.

Biciklističke staze

Razgranata mreža uređenih biciklističkih staza povest će vas na uzbudljivo putovanje kroz zadivljujuće krajolike, uz prirodne fenomene  i kulturne poslastice. Većina ruta počinje u nekom od naselja, staze vode asfaltiranim cestama, makadamskim i šumskim te brdskim putovima, a ponekad traže i odličnu fizičku spremu. Zastanite u vožnji, udahnite svjež šumski zrak, osluhnite tišinu i odmorite oči u tom zelenilu.  Ako ste došli bez bicikla, ne brinite. Plitvice bike&bed dostavlja bicikle na adresu na kojoj ste odsjeli a nude i različite izlete. Degenija Tours, trebate transfer, teambuilding ili biciklistički izlet uz pratnju profesionalnog  vodiča potražite ovu specijaliziranu agenciju za Plitvička jezera.

Jahanje

Ako volite konje i slobodno jahanje u prirodi, Plitvičke doline pravo su mjesto za tu avanturu. Dođite u Konjički  centar  Rastoke-Fairyland i jašite u prirodi bez obzira na jahačko iskustvo. Ako ste početnik, nema veze, domaćini organiziraju i školu jahanja a jahati mogu i djeca.  Jahati kroz šume na rubu netaknute prirode  i po poljima možete i na konjima Konjičkog kluba Rakovica.  Ljepote Plitvičkih dolina na konju nudi vam Ranch Terra, mala farma u malom mjestu Irinovac  koja svakog novog jahača dočekuje s poštovanjem i  radošću. Pouzdani konji i iskusni vodiči  vas čekaju i na Ranchu  Equus igni u Jelovom Klancu. Na ranču možete odabrati i školu jahanja, terensko jahanje, jednodnevne izlete na konjima, ali i višednevne jahaće ture.

Adrenalinske aktivnosti

Svoju hrabrost i spretnost iskušajte i u adrenalinskim parkovima koji pružaju niz mogućnosti  za testiranje vlastitih granica. Aktivnosti u  Adrenalinskom parku Ogi  su bezbrojne;  roping poligon, quad avanture, paintball&splatmaster, divovska ljuljačka, streličarstvo, zipline, airsoft duel, tomahawk sjekire, zračna puška. Odmor za dušu i tijelo.  Adrenalin park Plitvice je samo tri kilometra udaljen od ulaza 1 u NP Plitvička jezera, isprobajte veliku ljuljačku, zorbing i zip-line. Osjetite uzbuđenje leta na užetu pri brzini i do 70 km na sat te uživajte u pogledu iz ptičje perspektive na kanjon bistre i brze rijeke Korane. Quad&Buggy Adventure uvijek su spremni bilo da ste za laganu, udobnu vožnju s obitelji ili za totalno uzbuđenje s pogonom na sva 4 kotača – što rezultira odličnom vožnjom i na najzahtjevnijim terenima kroz guste šume Plitvičkih dolina. Ne zaboravite, nepristupačni putevi uvijek vode u prelijepa mjesta. Isprobajte.

Idiličan je i Ranč Dolina jelena koji u svojoj ponudi ima obilazak imanja u pratnji stručnog vodiča, gdje uspostavljate direktan kontakt s divljači hraneći ih. Na ranču uzgajaju jelene obične i jelene lopatare a društvo im prave košute, konji i crne slavonske svinje.

Na području Plitvičkih dolina nalaze se četiri kampa, od kojih su dva većeg kapaciteta i dva manja. Opremljeni su kvalitetnom infrastrukturom; kućice u krošnji, kućice na jezeru, mobilne kućice, indijanski šatori, bungalovi  a ponuda im je obogaćena raznim sadržajima. Smještajni kapacitet  destinacije je iznad  4000 kreveta, kroz hotele, vile, obiteljska domaćinstva, sobe, apartmane koji svake godine dižu standarde i kvalitetu svoje ponude.

Gastronomiju ovog kraja možete doživjeti i okusiti na trpezama brojnih ugostiteljskih objekata koji nude poznati  rakovički sir, med, janjetinu i teletinu ispod peke, jela s ražnja, domaći kruh, jela od ribe pastrva.

Više o ponudi  Plitvičkih dolina na stranici Turističke zajednice općine Rakovica www.plitvickedoline.hr

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima