Politička stega ili moral?

Objavljeno: 12/02/2018

GOSPIĆ. Trebaju li vijećnici u nekom predstavničkom tijelu podržati neku odluku koja se temelji na stranačkoj stezi ili na moralu? Vječno je to pitanje o kojemu razmišljaju svi političari. U Vijeću grada Gospića vladajuća struktura HDZ i njegovi politički sateliti HSS i HSP-AS nemaju tih dvojbi, oni glasaju isključivo po stranačkoj stezi. No što kada se pred njima nađe glasanje o tome podržati nekoga tko je za istu stvar u pet mjeseci  potrošio iznos veći od milijun kuna ili onoga koji je za 7 mjeseci potrošio ravno 5 puta manje. Ipak, oni ni tu nisu imali dvojbi, glasali su za onoga za kojega su morali iako je za istu stvar za koju je nakon promjene vlasti, tijekom 7 mjeseci potrošeno 150,0000 kuna, on s početka godine,  prije promjene vlasti , potrošio 1.250.000 kuna. Pametnome dosta!!! 

U nastavlku pročitajte dio priopćenja gradonačelnika KLarla Starčevića upućenog javnosti prije nekoliko dana koje Vam sve pojašnjava:
Nadalje, moramo spomenuti brigu o proračunu koju vode HDZ-ovi vijećnici u vidu brige za „poduzetnika“ Biničkog, vlasnika tvrtke „Millem“ koji je u prvih pet mjeseci 2017. godine uz debelu Krmpotićevu pomoć kroz održavanje javne rasvjete i kićenje grada izvukao nešto više od 1.250.000,00 kuna  dok je gradonačelnik Starčević sa suradnicima u sedam mjeseci na održavanje rasvjete i kićenje grada potrošio nešto manje od 150.000,00 kuna. Iz svega se vidi da nije problem gradonačelnik Starčević sa suradnicima, već je problem bankomat , za kojegane da nemaju više „PIN“ za podizanje novca, nego nemajuni pristup bankomatu. Čudni ljudi, a još čudnije poduzetništvo koje je, mogli bi reći, postalo predmet DORH-a, a ne Grada”.

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima