Potpore za prijevoz putnika

Objavljeno: 12/07/2021

GOSPIĆ- Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je javni poziv prijevoznicima za provedbu pomoći pogođenim djelatnostima iz prometnog sektora za pokretanje i normalizaciju tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije COVID-19. Potpore su vezane, kažu u Udruženju obrtnika Gospić, uz prometni sektor u kopnenom prijevozu putnika NKD oznaka „ Ostali kopneni prijevoz putnika, d.n. (NKD 49.39)“

Podnositelji zahtjeva potporu će moći ostvariti ako su ispunjeni kriteriji da je podnositelju izravno ili neizravno odlukom Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske ograničeno poslovanje, da podnositelj ne koristi niti jednu drugu potporu ili mjeru nadoknade opravdanih troškova poslovanja i da je podnositelj  poslovao najkasnije od 1. siječnja 2019. godine te da podnositelj dokazuje pad prihoda poslovanja u 2020. godini i to prihoda od prodaje usluga povremenog prijevoza od najmanje 75% u odnosu na 2019. godinu.

Javni poziv kao i rezultati istoga bit će objavljeni na službenim mrežnim stranicama. Potpore iz Programa dodjeljivat će se do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. prosinca 2021. godine. Obrazac zahtjeva za dodjelu potpora  se šalje Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture: povremeniprijevoz.covid@mmpi.hr gdje se mogu i dobiti sve informacije.

UO GOSPIĆ

Možda Vas zanima