Poznati hrvatski hotelijer Goran Štrok kreće s gradnjom elitnog turističkog naselja u Lovincu!!!

Objavljeno: 13/07/2018

GOSPIĆ- Goran Štrok, jedan od najvećih hotelijera u Lijepoj našoj,  u Lovincu će graditi luksuzno turističko naselje. Biti će to elitno odmaralište, infrastrukturom u stvari to je naselje koje će niknuti na području ove općine, službeni mu je naziv “Turističko-rekreacijski resort Rasoja“, investitor je tvrtka Jadranski luksuzni razvoj d.o.o.

Danas je u Gospiću župan Darko Milinović Štrokovom “izaslaniku” Vjekoslavu Mrakovčiću, voditelju projekta “Rasoja”uručio građevinsku dozvolu. Dogodilo se to u prostorijama županije uz “hrpetinu” dokumenata koje su mjesecima obrađivali investitori i županijske službe, točnije radnici Odjela za graditeljstvo koji, čini se uspješno, vodi Ana Milinković. A za finalni dokument, građevinsku dozvolu trebalo je svega 5 dana. To su istakli i Mrakovčić i Milinović. Taj kratki rok trebao bi biti pokazatelj hrvatskoj administraciji da se stvarno može. Naravno kad se hoće,ali naravno i kada se tijekom nekoliko mjeseci i od strane investitora i od strane administracije svi papiri srede.  Naravno bitna je tu uloga i općine Lovinac koja je promijenila Prostorni plan i donijela Urbanistički plan. Projekt je vrijedan 77 milijuna kuna, očekuje se da će u resortu, naravno kada otvori svoja vrata, raditi  više desetaka ljudi. Resort će moći primiti dvjestotinjak gostiju.  Očekuje se da će projekt biti gotov do početka  turističke sezone 2019.godine.

Na uručivanju  građevinske dozvole bio je i bivši načelnik općine Lovinac Hrvoje Račić koji je danas u neku ruku glavni operativac investitora  na terenu, no treba istaknuti i njegovu bitnu ulogu u dolasku  i realiziranju ovoga projekta u Lovincu. Bili su danas tu i načelnik Ivca Miletić koji očekuje da će projekt promjeniti sliku Lovinca i Like,  i predsjednik općinskog vijeća Josip Vrkljan.

Vjekoslav Mrakovčić nije puno govorio o projektu, prezentirati će ga Štrok osobno, u narednih 10-ak, 15 dana. Mrakovčić smatra da je Štrok pametno uložio novce i pokrenuo novi smjer kontinentalnog turizma kojega u ovakvom glamuroznom obliku nema nigdje u Europi. Inače biti će to cjelogodišnji turistički resort, odnosno gosti će u Lovincu moći uživati svih 12 mjeseci. Nadamo se da će ova Štrokova investicija biti mali kamenčić koji će pokrenuti lavinu ulaganja u Gospić i Liku koji uistinu mogu ponuditi puno,a za sada to nije tako.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima