Prema portalu gradonacelnik.hr Karlo Starčević jedan je od najboljih gradonačelnika u Hrvatskoj!!!

Objavljeno: 07/07/2018

GOSPIĆ- Portal gradonacelnik.hr objavio je tekst pod naslovom: Gradonačelnici “novog kova”:Efikasni i konkretni, podižu standarde i pokreću nove trendove u lokalnoj samoupravi”. U tekstu ovaj portal analizira prvu godinu mandata lokalnih vlasti izabranih na lanjskim izborima. Među nekoliko gradonačelnika spominju gradonačelnika Novalje Antu Dabu kao “stariju gradonačelničku gardu” koja uspješno vodi svoj grad. Ipak, među novim gradonačelicima posebno su izdvojili gradonačelnika Karla Starčevića kao jednog od najboljih. Evo što  portal gradonacelnik.hr piše o Starčeviću:

Karlo Starčević: Jedini svojom plaćom stipendira studente, u godinu dana riješio 15 milijuna kuna dugova

Karlo Starčević jedan je od onih gradonačelnika kojeg su, nakon preuzimanja Grada na izborima prije godinu dana, zatrpali ‘kosturi iz ormara’. Dug, odnosno obveze Grada iznosile su preko 20 milijuna kuna, uključujući i, kako kaže Starčević, potpuno nepotrebni kredit od 6 milijuna kuna za tržnicu koja je, osim što je četiri puta skuplja nego što je trebala biti, danas potpuno nefunkcionalna.

Danas, nakon godinu dana, stanje gradske blagajne i obveza iznose oko 5,5 milijuna kuna u minusu, uključujući i četiri milijuna kuna kredita za tržnicu. Starčević i njegova gradska vlast uspjeli su, dakle, u godinu dana sanirati preko 15 milijuna kuna duga i obveza, pri čemu je ključno bilo raskidanje čak 60 ugovora koji su, ističe, bili potpuno nepotrebni i štetni za Grad. Do kraja godine Starčević planira gradske financije dovesti u plus i konačno pokrenuti gospodarsku revitalizaciju – otvorit će značajne poticaje za poduzetnike, prvenstveno za poljoprivrednu proizvodnju i proizvodnju hrane i pića jer, tvrdi, sve što se proizvede u gospićkom kraju može se prodati turistima na području županije – od Plitvica, Velebita, do Novalje.

Starčević je bio jedan od naših ‘naj’ gradonačelnika i na polovici mandata jer mu je jedan od prvih poteza nakon preuzimanja vlasti bio osnivanje posebnog fonda za stipendiranje najboljih studenata i to njegovom vlastitom gradonačelničkom plaćom. Uz 12 najizvrsnijih studenata, u proračunu je, pak, osigurao je stipendije i ostalim studentima koji pomoć od grada nisu primali već godinama. Ulaganje u djecu i obrazovanje nastavio je i tako što je nadarenim i zainteresiranim srednjoškolcima osigurao instrukcije iz fizike i matematike, i to od strane stručnjaka – profesora sa zagrebačkog PMF-a.Uz to, zahvaljujući racionalnom upravljanju i mjerama štednje, Starčević je u proračunu uspio namaknuti 1,2 milijuna kuna za dodatno sufinanciranje rada vrtića pa roditelji sada plaćaju samo 40 posto cijene, odnosno od 200 do 700 kuna, ovisno o imovinskom cenzusu s tim da više od 80 posto roditelja po novome vrtić plaća manje nego prije.

Možda Vas zanima