Skoro pola milijuna kuna grad Gospić ulaže u pješačke staze u Ličkom Osiku

Objavljeno: 17/07/2020

GOSPIĆ- Grad Gospić je na Poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekata u 2020. godini prema Programu podrške brdsko-planinskim područjima prijavio projekt Uređenje pješačke staze u naselju Lički Osik. Navedena pješačka staza je u jako lošem i oronulom stanju. Vidljive su posljedice Domovinskog rata nakon kojeg staza nije obnavljana. Rubnjaci na većem dijelu staze su oštećeni i nije omeđena staza od zelenih površina. Prijelazi i salazi sa pješačke staze ne zadovoljavaju potrebe i ne osiguravaju pristupačnost i kretanje osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti. Također, prisutne su poteškoće prilikom korištenja dječjih kolica. Odvodnja oborinskih voda nije osigurana što rezultira lokvama.

Stoga je  cilj ovog projekta  uređenjem pješačke staze u naselju Lički Osik, sukladno prometnim, sigurnosnim i komunalnim standardima, osigurati sigurno kretanje pješaka u prometu. Uređenjem pješačke staze u naselju Lički Osik ukupne duljine 313,3 metra doprinijeti će se podizanju komunalnih standarda kao preduvjeta stvaranja uvjeta za ostanak mladih obitelji u naselju. Predmetna pješačka staza vodi od stambenih jedinica preko Trga hrv. žrtava Široke Kule, do osnovne škole, dječjeg vrtića, doma zdravlja i ljekarne. Svakodnevno se pješačkom stazom kreće velik broj djece i odraslih te će se njenim uređenjem osigurati  njihovo sigurno kretanje, što nam je najvažnije.

Ukupna vrijednost projekta je 437.075,00 kuna od čega Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancira 180.000,00 kn. Radove izvodi tvrtka Strabag d.o.o.

GRAD GOSPIĆ

Možda Vas zanima