Staklarski obrt Marković europskim novcima podiže konkurentnost i nastavlja tradiciju!!!

Objavljeno: 29/06/2018

OTOČAC- Staklarski obrt Marković,  vlasništvo Tomislava Markovića za svoj projekt “Ulaganje u novu liniju za obradu stakla” vrijedan 296.540 kuna, dobio je 251.540 kuna potpore Europske Unije. Spomenuti projekt financira se iz europskih strukturnih i investicijskih fondova kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija. Projekt Staklarskog obrta Marković za cilj ima podizanje opće razine konkurentnosti, poboljšanje produktivnosti proizvodnog procesa, unaprjeđenja energetske učinkovitosti samih proizvoda, nabavom potrebne suvremene opreme za proizvodnju proizvoda iz svog asortimana. Kroz projekt će se nabaviti nova oprema za proizvodnju izo stakla s nisko emisijskim LOW-E premazom koje karakterizira vrlo nizak koeficijent prolaza topline.Staklarski obrt Marković   osnovan je  2002. godine, s tradicijom koja seže u davnu 1975. godinu, kada se otac sadašnjeg vlasnika počeo baviti staklarskim zanatom, dakle prije više od 40 godina. Takva duga tradicija dokaz je bogatog iskustva u radu sa staklom.. Kako bi obrt uspješno nastavio 40-godišnju tradiciju bavljenja staklarskim zanatom i održao se na tržištu, mora držati korak i biti u skladu sa zahtjevima tržišta što će se postići uvođenjem novih proizvoda koji odgovaraju standardima energetski učinkovite gradnje.

Osim opreme za proizvodnju izo stakla s LOW-E premazom, nabavljaju i  strojeve za brušenje ravnih i nepravilnih oblika stakla  za staklene balkonske ograde, tuš kabine, stakla za stolove, staklena vrata, stakla za poljoprivredne strojeve, traktore i sl.

Planirani projekt će se nastaviti financirati sredstvima koja će biti generirana kroz prodaju izo stakla s LOW-E premazom. Uvrštavanjem novih, energetski učinkovitih proizvoda u svoju ponudu, obrt će proširiti krug kupaca na tvrtke koje se bave proizvodnjom stolarije koja ispunjava kriterije za mjere energetske obnove stambenih zgrada.

Možda Vas zanima