“The coklje fest” u subotu 13.srpnja u Otočcu

Objavljeno: 05/07/2019

OTOČAC-  “The coklje fest Otočac 2019.”  naziv je manifestacije  koja  će se u subotu, 13. srpnja  od 18 do 24 sata održati na Trgu Dražena Bobinca u Otočcu.

Glavni je cilj festivala, inspiriranog tradicionalnom gačanskom obućom – cokljom,  promovirati inovativne i originalne suvenire Gacke, Like i Krbave, među njima i The coklju. S mišlju da je ponuda suvenira nedostatna, neosmišljena, premalo oslonjena na tradiciju i baštinu, nedovoljno osuvremenjena, a kvalitetni proizvođači koji postoje slabo vidljivi, odlučili smo i na ovaj način okupili kreativne snage koje izradom originalnih i inovativnih suvenira utječu i mogu utjecati na pozitivne promjene u kulturi i gospodarstvu. Riječ je prvenstveno o ženama koje pripadaju marginaliziranim skupinama i kojima su najčešće sva vrata zatvorena u predstavljanju njihovih kreativnih ideja i poduzetničkim inicijativama.

Program koji smo pripremili šarolik je i zanimljiv te se nadamo da ćete nas razveseliti potvrdnim odgovorom na ovaj naš poziv i biti naši gosti u pitomoj i gostoljubivoj Gackoj, čije ćete ljepote imati priliku dodatno upoznati. Program manifestacije možete pogledati u privitku. Organizatori su KUBS Baštinica, Poklon galerija Danijela Tonković i Book cafe Paradiso, a pokrovitelj TZG Otočca. Projekt je financiran putem natječaja ODVAŽNA – program ekonomskog osnaživanja žena koji provodi Zaklada Solidarna uz donatorsku potporu tvrtke IKEA i tvrtke Mastercard te partnersku podršku Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HPSOR).

Organizacijski tim The coklje fest

Manja Kostelac-Gomerčić, Tamara Jurković, Danijela Tonković

Možda Vas zanima