U Karlobagu potpisan Ugovor vrijedan 4 milijuna kuna za izvanrednu sanaciju dijelova luke Karlobag

Objavljeno: 03/08/2021

KARLOBAG- U prostorijama Općine Karlobag potpisan je danas Ugovor koji će označiti novu eru u izvanrednom održavanju dijelova luke Karlobag. Riječ je o IV. fazi održavanja ove luke, u vrijednosti od 4.125 000 kuna. Ugovore su u ime Lučke uprave Senj i izvođača radova „Izgradnja“ d.o.o. iz Crikvenice potpisali Predrag Dešić i direktor Arsen Bistričić.
U obraćanju novinarima načelnik Općine Karlobag Boris Smojver još jednom je zahvalio svima koji, svako na svoj način, skrbe o Karlobagu.
-Današnji Ugovor o sanaciji karlobaške rive puno nam znači jer ta riva potječe još iz vremena Austro-ugarske. Riva je trenutno u derutnom stanju i sanacija je neophodna. Zato se posebno zahvaljujem Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, kao i ministru Butkoviću koji su uvijek imali sluha kako bi se s tri milijuna kuna izvršila ova faza sanacije rive, rekao je načelnik Smojver.
Potpisivanje Ugovora s izvođačem radova voditelj Lučke uprave Senj Predrag Dešić vidi kao planska ulaganja i nastavak inače izvršne suradnje s Općinom Karlobag.
-Naša Lučka uprava je unatrag četiri godine uz pomoć resornog Ministarstva uložila značajna sredstva u sanaciju jednog dijela luke Karlobag. Treba reći da je naša Lučka uprava već izradila cjelokupnu dokumentaciju sanacije luke Karlobag, što će stajati oko 16 milijuna kuna. Zajedno s Općinom Karlobag zaključeno je kako je najkritičnija dionica od sjevernog istezališta do srednjeg gata. To je zahvat u dužini od 70 metara koji predviđa sanaciju, izradu temelja i sanaciju šetnog dijela. Važno je reći kako je dio kamenja u rivi dotrajao i morat će se zamijeniti. Tako luka Karlobag neće izgubiti svoju vizuru i funkciju.
Sljedeće godine se nadamo nastavku sanacije rive od središnjeg gata pa do izlaska iz mjesta Karlobag, uvjeren je Predrag Dešić iz Lučke uprave Senj.
Župan ličko-senjski Ernest Petry također nije dvojio o važnosti ovoga Ugovora i projekta kojim će se izvršiti sanacija dijela karlobaške rive.
-Hvala svima koji sudjeluju u realizaciji ovoga projekta, od resornog Ministarstva, Lučke uprave, izvođača radova do Općine Karlobag. Uz čestitke mogu obećati da će Ličko-senjska županija i ja kao župan i dalje vrlo aktivno sudjelovati i poticati razvoj cjelokupnog priobalnog područja naše županije i Općine Karlobag. Ponosni smo što se danas potpisao Ugovor o sanaciji četvrte dionice čija je vrijednost 4.125 000 kuna. Osim što je ovo vrlo važan projekt za Karlobag, tako će se realizirati i brojni projekt u zaleđu ove općine u kojima će i dalje sudjelovati županija.
Ovo je prigoda još jednom zahvaliti se Vladi RH i resornom ministarstvu i ministru Olegu Butkoviću. Imamo jedan doista fenomenalan i korektan odnos, a za ovaj projekt doznačeno je tri milijuna kuna. U tijeku je realizacija brojnih projekata na ovome području, a Vlada RH, resorni ministri i Ličko-senjska županija ćemo i dalje biti pouzdan support pri njihovoj realizaciji, zaključio je župan Ernest Petry.

KABINET ŽUPANA

Možda Vas zanima