U KIC-u u Gospiću o energetskoj obnovi zgrada

Objavljeno: 14/11/2016

GOSPIĆ- Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja, u utorak 15.studenoga u Gospiću  organizira radionicu o načinu i uvjetima prijave na novi natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada. Iz Operativnog  programa „Konkurentnost i kohezija“ do 2020. godine Hrvatskoj je za tu namjenu na raspolaganju 70 milijuna eura. Natječaj za prvi krug korištenja poticaja u iznosu od 147 milijuna kuna 17. listopada raspisalo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Projektni prijedlozi se u roku od 90 dana, zaključno s 16.01.2017. godine, dostavljaju Posredničkom tijelu razine 2 Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koje provodi odabir projekata. Cijeli postupak ocjenjivanja i odabira traje 120 dana, a završava odlukom o financiranju koji donosi ministar graditeljstva te sklapanjem ugovora s odabranim korisnikom sredstva.

Novi izvor financiranja podrazumijeva prilagodbu dosadašnjih uvjeta, pa upravitelji zgrada i predstavnici stanara moraju detaljno proučiti objavljeni javni poziv, kako bi što uspješnije kandidirali za raspoloživa sredstva. Taj posao olakšat će im upravo Fond, odnosno njegov Sektor za energetsku učinkovitost koji će im biti na raspolaganju u pripremi projekta i kompletiranju opsežne dokumentacije.

Na radionici djelatnici Fonda pojasniti će sve izmjene u uvjetima prijave i financiranja te pravila provođenja postupaka javne nabave. Nakon toga, bit će dostupni upraviteljima i predstavnicima za individualna savjetovanja te će im dati detaljne upute za pripremu dokumentacije, ali i kasniju provedbu i praćenje projekata.

Radionica u Gospiću održati će se u utorak 15.studenoga od 11 sati u Kulturno informativnom centru.

Možda Vas zanima