U petak u Gospiću početna konferencija velikog projekta Fearless Velebit

Objavljeno: 19/05/2021

Hrvatske šume provode još jedan hvale vrijedan projekt pod nazivom „Razminiranje i očuvanje šumskih ekosustava
u zaštićenim i Natura 2000 područjima u Ličko- senjskoj i Zadarskoj županiji – FEARLESS VELEBIT“ koji će pridonijeti sigurnosti cijele Republike Hrvatske, a partner projekta je Ministarstvo unutarnjih poslova. Kao članica Europske unije Republika Hrvatska je jedna od država s najviše zaštićenih prirodnih područja od kojih su neka i do danas zagađena minama i minsko-eksplozivnim sredstvima.
Projekt Fearless Velebit za cilj ima razminiranje i očuvanje te zaštitu šuma i šumskog zemljišta na projektnom
području. Projekt traje do sredine 2023. godine, a u cilju je razminiranje 1.645,26 ha šuma, šumskog te ostalog (nešumskog) zemljišta od minsko-eksplozivnih i neeksplodiranih ubojnih sredstava i njihovih dijelova u područjima ekološke mreže Natura 2000, obnova šumske protupožarne infrastrukture. U sklopu projekta održat će se i radionica i početna konferencija u projektu Razminiranje i očuvanje šumskih ekosustava u zaštićenim i Natura 2000 područjima u Ličko-senjskoj i Zadarskoj županiji – Fearless Velebit.
• Radionica će se održati u četvrtak 20.05.2021. godine s početkom u 15:00 sati.
• Početna konferencija projekta će se održati u petak 21.05.2021. godine s početkom u 10:00 sati.
Oba događanja će se održati u Kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Gospić, na adresi Gospić, Dr. Franje
Tuđmana 12. Najavljeno je da će u petak na početnu konferenciju projekta doći Krunoslav Jakupčić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova,  Marija Vučković, ministrica poljoprivrede,  Nataša Tramišćak, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja i Davor Božinović, potpredsjednik Vlade RH i ministra unutarnjih poslova.

Možda Vas zanima