Upišite se u Digitalni katalog seoskog turizma i spremno dočekajte sezonu

Objavljeno: 20/03/2022

Udruga ruralnog turizma Hrvatske poziva pružatelje usluga seoskog turizma na upis u nacionalni Digitalni katalog seoskog turizma kako bi se besplatno promovirali na domaćem i inozemnim tržištima. Poziv se osobito odnosi na pružatelje usluga iz primorskih županija radi stvaranja što boljih uvjeta za uspješnu turističku sezonu.  

IVANIĆ GRAD- Udruga ruralnog turizma Hrvatske pozvala je danas pružatelje usluga seoskog turizma na što skoriji upis u Digitalni katalog seoskog turizma. Upisati se mogu svi poljoprivredni proizvođači koji pružaju ugostiteljske i turističke usluge kao što su primjerice kušaone, vinotočja, vinarije, izletišta, etno i eko sela, ruralni objekti za smještaj i slično.Digitalni katalog objavljuje se na internet stranici Hrvatske turističke zajednice čime podaci o ponudi seoskog turizma Republike Hrvatske prevedeni na brojne svjetske jezike postaju dostupni potencijalnim gostima i turistima, ali i turističkim agencijama iz cijelog svijeta. “Upisom u Digitalni katalog objekti seoskog turizma po prvi se puta mogu besplatno promovirati na domaćem i inozemnim tržištima što bi svakako trebali iskoristiti. Seoski turizam Hrvatske nudi sve ono što moderni gosti i turisti traže – lokalno uzgojenu zdravu hranu, vrhunska domaća pića, upoznavanje kulturne baštine hrvatskog sela te druženje s domaćinima. Trendovi pokazuju sve veći interes gostiju i turista za otkrivanjem ruralne Hrvatske pa je stoga upis važan i zbog dobre pripreme  turističke sezone. Koristim priliku zahvaliti Ministarstvu turizma i sporta i Hrvatskoj turističkoj zajednici na ovom važnom projektu” istaknula je Aleksandra Kuratko Pani, Voditeljica Udruge.

Kako bi ponuda seoskog turizma bila adekvatno predstavljena i promovirana na nacionalnoj razini, važno je da se što više pružatelja usluga upiše u nacionalni Digitalni katalog. Od procijenjenih 1 000 objekata seoskog turizma koji djeluju u Hrvatskoj, do sada je u Digitalni katalog upisano njih 55 od čega 33 iz klastera Središnja Hrvatska i Slavonija. Iz Istre, Like i dalmatinskih klastera upisano je 20 objekata. Svi zainteresirani za upis u Digitalni katalog isto mogu učiniti putem web aplikacije moj-seoski.hr kojom upravlja Ministarstvo turizma i sporta. Uz adekvatnu pripremu, upis u aplikaciju je jednostavan i traje od 15 – 20 minuta pri čemu se upisuju podaci te prilažu dokumenti i fotografije. Radi što lakšeg upisa, Udruga je pripremila Upute za korisnike “7 koraka do Vaše promocije na web stranici Croatia.hr” koje preporučuju proučiti prije početka upisa.Udruga pruža tehničku pomoć oko upisa u aplikaciju te poziva sve kojima je potrebna eventualna pomoć da se jave telefonski na 095 5422 225. Digitalni katalog seoskog turizma zajednički je projekt Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice. Ova aktivnost dio je projekta “Stručno osposobljavanje za digitalnu promociju seoskog turizma Republike Hrvatske na domaćem i inozemnim tržištima” kojega Udruga provodi uz financijsku potporu Ministarstva te operativnu podršku lokalnih turističkih zajednica i akcijskih grupa te članova Udruge u cilju edukacije i upisa pružatelja usluga u Digitalni katalog.

Udruga ruralnog turizma Hrvatske

Možda Vas zanima