Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša u Ravnoj Gori od ministra Marka Pavića preuzela ugovor za zapošljavanje žena težak skoro 5 milijuna kuna!!!

Objavljeno: 30/07/2018

GOSPIĆ- Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, uručio je danas u Ravnoj Gori deset ugovora za program zapošljavanja žena „Zaželi“ ukupne vrijednosti 27.853.235, HRK. Na svečanoj dodjeli ugovora, uz ministra, sudjelovale su i državne tajnice Majda Burić i Katarina Ivanković Knežević te zamjenica općinskog načelnika Sandra Crnković Jurković.

Govoreći o važnosti projekta „Zaželi“ ministar je kazao da je riječ o najvećem projektu Ministarstva rada i mirovinskoga sustava financiranom iz ESF-a, u okviru kojega su osigurana sredstva za zapošljavanje više od sedam tisuća žena koje će skrbiti za oko četrdeset tisuća starijih osoba i osoba u potrebi.„Vrijednost do sada potpisanih ugovora veća je od 650 milijuna kuna. Projekt „Zaželi“ predstavili smo i povjerenici EK za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage Marianne Thyssen te je istaknut kao projekt dobre prakse, a nekoliko je europskih zemalja, poput Irske i Austrije, pokazalo interes za projekt“, istaknuo je ministar i spomenuo da će se na jesen pristupiti izradi održivosti tog projekta kako bi onima najboljima omogućili trajno zapošljavanje na tržištu rada. Ministar je pojasnio je „Zaželi“ jedan od projekata Ministarstva rada i mirovinskoga sustava kojim se želi potaknuti zapošljavanje, da je ove godine izdvojeno rekordnih 2,5 milijardi kuna od čega je 1,6 milijardi kuna osigurano za mjere aktivne politike zapošljavanja.

Projekt koji je potpisala zamjenica Prša zove se “Zapošljavanje žena na području Gospića“,  projekt je  vrijedan 4.767.796 kuna. Tijekom potpisivanja ugovora Prša je istakla da će se projektom na području Gospića zaposliti 30 žena što znači da će on pomoći ukupno 120 korisnika na području grada.

 

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava /Milan Tomašević

Možda Vas zanima