Započela edukacija žena zaposlenih u sklopu projekta “Za bolji život u Ličko-senjskoj županiji”

Objavljeno: 12/05/2022

GOSPIĆ- Dana 11. svibnja 2022. godine započelo je obrazovanje i osposobljavanje žena zaposlenih na projektu “ Za bolji život u Ličko-senjskoj županiji“ u sklopu programa  „Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II. Kroz edukacije će 5 zaposlenica biti osposobljeno za zanimanje gerontodomaćice.

Nastavni plan obuhvaća teorijski i praktični dio nastave u trajanju od 160 sati. Sukladno nastavnom planu, završetak edukacije je predviđen 21. lipnja 2022. godine. Nakon završetka programa polaznice će naučiti prepoznati i razlikovati potrebe osoba treće životne dobi te im pomagati u obavljanju svakodnevnih poslova,  prilagoditi, pripremiti i dostaviti hranu korisniku, održavati higijenu prostora, odjeće, osobnih predmeta kao i osobnu higijenu korisnika, komunicirati sa korisnicima i članovima njihovih obitelji, primijeniti pravila zaštite na radu i pružanja prve pomoći. Zaposlenim ženama, uz dosadašnje iskustvo, praktična i teorijska nastava omogućit će kvalitetnije pružanje usluga u nastavku njihova rada. Obrazovanje i osposobljavanje provodi Ivora – škola informatike, vodeća ustanova u Republici Hrvatskoj za obrazovanje odraslih.

Nakon edukacije polaznice stječu javnu ispravu. Uz Ličko-senjsku županiju koja je nositelj, partneri ovoga projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Gospić i Centar za socijalnu skrb Gospić. Ukupna vrijednost projekta iznosi 893.187,50 kuna. Iznos bespovratnih sredstava iznosi 893.187,50 kuna  te su ista osigurana od strane Europske Unije iz Europskog socijalnog  fonda u iznosu od  (85%) u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ te iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%). Tehničku i stručnu pomoć u provedbi projekta pruža Javna ustanova Razvojna agencija Ličko-senjske županije-LIRA u sklopu projekta „PriLIKA za razvoj“ KK.10.1.3.03.0020.

 

Možda Vas zanima