Župan Petry sa suradnicima u službenom posjetu Gradu Bihaću

Objavljeno: 06/04/2023

GOSPIĆ- Ličko-senjski župan Ernest Petry u pratnji zamjenice Jasne Orešković Brkljačić i suradnika službeno je posjetio Grad Bihać, gdje je upriličen radni sastanak s gradonačelnikom Grada Bihaća Elvedinom Sedićem, pomoćnicom gradonačelnika Dijanom Bišćević te savjetnicima gradonačelnika Franjom Jurićem i Edinom Moranjkićem.

Na sastanku su razrađene mnogobrojne teme od kojih se izdvaja suradnja u turističkom segmentu gdje se ističe pitanje vezano za Nacionalni park Una sa strane Bosne i Hercegovine i budućeg Regionalnog parka Una sa strane Republike Hrvatske.

Osim turizma, bilo je govora i o bivšem aerodromu Željava koji teritorijalno jednim dijelom pripada području Ličko-senjske županije odnosno Republici Hrvatskoj, a drugim dijelom teritoriju Bosne i Hercegovine. Govorilo se i o kontingentu konstitutivnog hrvatskog naroda koji živi na području grada Bihaća.

Župan Petry naglašava kako stanovnici Ličko-senjske županije tradicionalno imaju dobar odnos sa stanovnicima Unsko-sanskog kantona te kako je to ujedno i razlog današnjeg posjeta Gradu Bihaću, a sve u cilju uspostave još kvalitetnije suradnje u prekograničnim odnosima.

Župan Petry je naglasio kako će suradnja između Grada Bihaća i Ličko-senjske županije biti od velikog značaja s obzirom na nadolazeći period u Bosni i Hercegovini koja je ušla u razdoblje mogućnosti korištenja pretpristupnih sredstava iz fondova EU.

Ovom prigodom Petry je istaknuo i odnedavno započetu suradnju između Centara civilne zaštite s područja Bihaća i Ličko-senjske županije što su neke od dodirnih točaka između ova dva područja, kao i da će se u budućnosti maksimalno intenzivirati daljnji susreti i dogovori za revitalizaciju gospodarstva ova dva povijesno povezana kraja.

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić također se osvrnuo na turistički segment gdje je istaknuo značaj Nacionalnog parka Plitvička jezera zbog određenog broja posjetitelja koji uslijed blizine Plitvičkih jezera posjećuju i područje grada Bihaća. Naglasio je i zadovoljstvo u budućoj suradnji prigodom korištenja sredstava iz pretpristupnih fondova EU u želji da upravo sa susjednim županijama i gradovima iz RH postanu partneri prigodom realizacije projekata od zajedničkog interesa s naglaskom na Ličko-senjsku županiju.

Nakon okončanja službenog dijela sastanka župan Petry i gradonačelnik Sedić odali su počast i položili vijenac kod spomenika braniteljima i osloboditeljima Bihaća, koji je podignut u znak zahvalnosti pripadnicima 5. korpusa Armije BIH, policije BIH te Hrvatskog vijeća obrane.

KABINET ŽUPANA

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima