Čitatelj iz Bilajske ulice upozorava da je ta ulica i dalje opasna za pješake

Objavljeno: 24/04/2018

GOSPIĆ- Ponukan našim tekstom o uređenju prometnice u centru Gospića,ali i samom činjenicom da će u središtu Gospića odmah nakon postavljanja novog asfaltnog sloja biti obojana  i prometna signalizacija,pogotovo pješački prijelazi, javio nam se jedan stanovnik Bilajske ulice. Čitatelj podsjeća da je naš portal o problemu Bilajske ulice pisao otprilike prije godinu dana https://www.lika-express.hr/komunalne-obavijesti/bilajska-opasna-ulica-za-pjesake-za-automobile no problem ni dalje nije riješen.

“Međutim, kako su krenuli ljepši dani sve više roditelja pušta svoju djecu da do škole idu ili pješice ili biciklom, a mi još uvijek ne vidimo pomaka, ni zebre ili bilo kakvog pješačkog prijelaza. Djeca, mahom učenici ali i mlađi doslovno svakodnevno riskiraju pretrčavajući cestu prema svojim ulicama kojih je jako puno ako pažljivo brojite i u kojima žive brojne mlade obitelji s djecom”- piše čitatelj.

Vezano za radove u centru Gospića podsjećamo da ih financiraju Hrvatske ceste,a izvode Lika-ceste. Još na ranijim sjednicama Vijeća grada Gospića u prošlom sazivu, dakle u vrijeme bivše vlasti bilo je govora o ovome problemu,ali i isticano da su državne ceste u domeni državnog poduzeća, odnosno Hrvatskih cesta. Dakle oni bi trebali povesti računa o zebrama,a ne da djeca i odrasli pretrčavaju cestu bilo gdje.Nadamo se da će se to konačno i dogoditi. Bilajska je već popravljana iako se radi o novoj prometnici,a česte su pritužbe na šahtove raspoređene cik-cak na cesti. Bilo bi stvarno dobro da se ta prometnica konačno uredi prije nego se dogodi neko zlo.

 

Milan Tomašević

FOTO- arhiva lika-express

Možda Vas zanima