U subotu u Korenici Dan medvjeđeg luka

Objavljeno: 30/04/2018

PLITVIČKA JEZERA- Općina Plitvička Jezera  i tamošnja Turistička zajednica i ove godine organizirati će manifestaciju posvećenu daru prirode- medvjeđem luku. Medvjeđi luk je samonikla biljka u rodu s lukom i češnjakom. Kao što mu i ime govori, prava je proljetna poslastica medvjedima koji se bude iz zimskog sna. Tradicionalna manifestacija “Dan medvjeđeg luka” idealna je prilika da se stanovnici Like ponovno upoznaju s ovom ljekovitom i jestivom biljkom.

Osmi po redu “Dan medvjeđeg luka” održat će se u subotu, 5. svibnja 2018. godine.

Prvi dio programa održat će se ispred hotela Macola, gdje će od 10 do 12 sati organizatori pripremiti bogatu ponudu jela u kojima je glavni sastojak ova zdrava i ukusna biljka. Posjetelji će imati priliku degustirati brojne domaće specijalitete s medvjeđim lukom, a na rasporedu je i bogati kulturno umjetnički program, edukativna radionica za djecu i gastro radionica “Mali kuhari”.

Osim za uživanje u medvjeđem luku, Dan medvjeđeg luka je idealna prilika za uživanje u prirodi. Točno u podne organiziran je polazak planinara i ostalih sudionika u branje medvjeđeg luka, a u 14:00 sati održat će se zajednički ručak u prirodi.

Dođite u Korenicu na “Dan medvjeđeg luka”, isprobajte raznovrsne specijalitete i uživajte u prekrasnoj prirodi plitvičkog kraja!

 

IZVOR: likaclub.eu

Možda Vas zanima