Dadine “dame” pobijedile Račićeve “barbare”

Objavljeno: 14/09/2016

Predsjednik ličko-senjskog HDZ-a Darko Milinović, jedini zastupnik iz ovog kutka Lijepe naše izabran u budući saziv Sabora, održao je konferenciju za novinare  na kojoj je govorio o izbornim rezultatima, o političkim protivnicima, o obećanjima. Bilo je tu i retorike neprimjerene  saborskom zastupniku važući tko je kvalitetnija osoba, oni koji su vodili njegovu kampanju, ili oni koji su bili u nekim drugim stožerima. A sve to, radi se, kako bi se dobili lokalni izbori za 9 mjeseci

GOSPIĆ- Tri dana nakon održavanja parlamentarnih izbora Darko Milinović,šef Ličko-senjskog HDZ-a i jedini izabrani zastupnik iz Ličko-senjske županije sa svih lista koje su se natjecale za ulazak u Sabor,  imao je potrebu pohvaliti se sa svojim rezultatima, s timom koji je, prema njemu, veliki kotač u ostvarivanju takvih rezultata, ali i kritizirati svoje protivnike, pa u pojedinim trenucima i posprdno govoriti o njihovim rezultatima. Zanimljivo, Milinović ni jednom riječju nije spomenuo svoj „privjesak“, Marijana Kustića koji je sa 12. mjesta na listi  „pucao“ na Sabor, osvojio daleko najmanje glasova na listi HDZ-a i manje od primjerice Hrvoja Račića o kojemu je Milinović puno i danas govorio,a opet,, poslože li se neke stvari“, Kustić bi ponovno mogao ući u Sabor kao što je ušao  i u ovom prošlom, sramotnom sazivu Sabora, koji je potrajao svega nekoliko mjeseci,a nas, porezne obveznike i taj saziv i ovi novi izbori koštali su itekako puno.

No, vratimo se ponovno „Dadinoj pressici“. Svjestan da nije imao nikakvih problema ući u Sabor, on ove izbore isključivo vidi kao lakmus papir za lokalne izbore, pa, kako kaže, pun entuzijazma smatra da treba vratiti Otočac i Brinje pod okrilje HDZ-a. Sve to dio je kampanje koja je za njega i njegov tim startala već s ovim izborima i potrajati će do svibanjskih lokalnih izbora. „Grad Gospić je najbolji grad po izbornim rezultatima i rekao sam da ćemo još jednom pokazati da je grad Gospić veliki“- kaže Milinović. Županija štuje, smatra Milinović, sve ono što je HDZ napravio za nju u proteklim godinama. „Ono što budi ponovni entuzijazam svih članova HDZ-a je to da smo postigli 2% bolji rezultat nego lani“. To prema Milinoviću pokazuje kako se služi građanima i kako se stoji na kormilu, a ne na vlasti. „Podcjenjivačka, pljuvačka, balkanska, nasilnička politika nema prođu kod glasača i to govore ovi rezultati“- uzviknuo je Milinović. Dotakao se i preferencijalnih glasova istaknuvši da je postavio ljestvicu na 10,000 glasova u izbornoj jedinici, dobio je sto i nešto glasova više pri čemu je više od 3,000 glasova dobio izvan županije. Sve to Milinovića obvezuje da se bori za Ličko-senjsku županiju. Pošto u predizbornoj kampanji Milinović nije govorio o konkretnim projektima važnim za Liku priupitali smo ga što nam to nudi. Kaže, boriti će se za nastavak gradnje autoceste od Žute Lokve prema Rijeci, zalagati će se za konačni početak gradnje nove kosinjske elektrane. Za sada se ne vidi u izvršnoj vlasti,a kao saborski zastupnik podržati će sve kvalitetne projekte, bez obzira iz koje stranke dolazili.

Darko Milinović u prvom dijelu konferencije za novinare govorio je politički kulturno i dostojanstveno. Ipak, drugi dio pressice malčice je spustio ljestvicu pa je govorio o glasinama da se šef stožera kandidata Hrvoja Račića Ivica Ćiro Novačić ponašao neprimjereno. „I do mene su došle te glasine. To je pljuvačka, divljačka, balkanska, podcjenjivačka politika jer nemaju programa i nemaju što raditi nego baviti se takvim stvarima“- ističe Milinović i podsjeća da Račić nije predstavio svoj stožer i ljude, a u isto vrijeme maltretirali su javnost s tim tko je u Milinovićevom stožeru. „Lako za mene,ali tome su birači rekli ne i svi oni koji podržavaju takvu politiku otići će u ropotarnicu povijesti „- kaže Milinović i ističe da je Račićev stožer vodio politiku mrkle noći. „Mi završavamo svoje aktivnosti u 10,11,12, navečer,a onda barbari kreću od 12 do 6 ujutro. Navodno postoje i dokazi, vidjeti ću nisam siguran. A nisu predstavili svoj stožer da javnost ne upozna te barbare zato jer su se usredotočili na kampanju poslije pola noći, kada je grad miran, vjerojatno pod utjecajem ne znam čega. Ili ih se srame, pa nisu htjeli reći da je Željko Popović glasnogovornik, a Ćiro Novačić šef kampanje. E sad usporedite Ćiru Novačića i Jadranku Pejnović ili Anelu Serdar Pašalić“- zaključuje Milinović. Mi ih nismo uspoređivali i nećemo. I jedni i drugi imaju svoje vrijednosti i mane.    Izbori su iza nas, Ličani su izabrali da ćemo imati samo jednoga zastupnika. Očekujemo da će se boriti i za one projekte koje je sam  spomenuo,ali i za one koji će se pojaviti u naredne četiri godine koliko će ponovno sjediti, ili mi se nadamo aktivno sudjelovati u radu Sabora.

Milan Tomašević

Možda Vas zanima