Dejan Kovač: „Zalagat ću se za produktivnu Hrvatsku!“

Objavljeno: 18/08/2019

Nezavisni predsjednički kandidat, kojeg podržava HSLS, danas je u Gospiću održao konferenciju za novinare ispred Učiteljskog fakulteta s početkom u 10.00 sati.

GOSPIĆ- Pored spomen- obilježja Nikoli Tesli, koje se nalazi na pročelju zgrade u kojoj je danas Učiteljski fakultet, Dejan Kovač održao je konferenciju za novinare kako bi predstavio svoj program. Objasnio je kako s Nikolom Teslom ima nešto zajedničko. To je životni put dječaka iz provincije koji se vinuo u metropolu, nakon čega odlazi u Ameriku. Tamo je uspio kao ekonomist i vratio se u Hrvatsku kako bi pomogao hrvatskim građanima.

Kovač napominje kako  će se zalagati za produktivni dio Hrvatske koji je šutljiv, ne diže svoj glas, a koji je zarobljen u birokratskoj Hrvatskoj. Smatra da treba napraviti razliku između produktivne i  neproduktivne Hrvatske.

Liku je posjetio iz razloga što se zalaže za ruralna opustošena područja, koja su zarobljena i opustošena zbog 30-godišnjeg birokratskog upravljanja. Kaže kako je upravo loše strateško upravljanje prirodnim resursima i centralizacija države krivo što područja poput Like danas imaju 7 stanovnika po četvornom kilometru te 50% od ukupnog broja zaposlenih, poput Ličko- senjske županije koji rade u javnom sektoru.

Napominje kako nisu svi ljudi neproduktivni u javnom sektoru, brojna zanimanja svojim radom itekako pridonose budućnosti Hrvatske.

Lika- Express

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima