EKSKLUZIVNO: Darko Milinović na izbore će ići opet kao šef HDZ-a! No ovaj put iza te kratice krije se ime liste Hrvatski domoljubi zajedno

Objavljeno: 31/12/2018

Današnja sjednica skupštine Ličko-senjske županije, posljednja u ovoj godini,ali i posljednja u ovome sazivu pokazala je koliko je politika u Lici besmislena stvar i kako se i dalje sve vrti oko jednog čovjeka. Taj jedan čovjek je rekao da na današnjoj sjednici nije bitan proračun, već obračun. I to obračun s njim. Naravno radi se o županu Darku Milinoviću koji na toj funkciji ostaje i dalje,a sastav skupštine će se itekako promjeniti, i to nakon prijevremenih izbora.

GOSPIĆ- Brojni skupštinari izlazeći na pauzu nakon pada proračuna dobacuju ovo je sprdačina, sramota. Jedan od njih primjećuje da od danas 25 prisutnih članova skupštine samo tri nikada nisu bili u HDZ-u. Eto i to je činjenica, sve se vrti oko HDZ-a . Milinovićev proračun danas nije podržala stranka kojom je on suvereno vladao godinama, naravno radi se o HDZ-u. Nakon sjednice Milinović nam kaže da je proračun pao zbog političke odluke iz Zagreba da proračun mora pasti. “115 milijuna kuna projekata pada u vodu jer su najčešće aplikacije prva tri mjeseca u godini. Sve udruge neće biti financirane. Prvi proračun koji sada možemo donijeti je do 1.srpnja. To je neodgovorno prema stanovnicima Ličko-senjske županije. A tko god je donio odluku neka s njom zaspiva da na ovaj način omalovažava stanovnike Ličko-senjske županije“- kaže Milinović i dodaje da su svi odbori skupštine podržali proračun,a potom su, do danas promijenili odluke. On o ostavci danas ne razmišlja. Kaže da dobro radi, vraćen je dug,a proračun je u suficitu. “Nemam nikakvog razloga davati ostavku i pobijedit ću na idućim skupštinskim izborima i predvodit ću listu“- optimistično najavljuje Milinović. Kaže da će novi izbori koštati oko 400,000 kuna,a bespotrebni su jer će opet svi morati sjesti zajedno. “Predvodit ću Nezavisnu listu HDZ-a na idućim skupštinskim izborima. Da ne bude zablude Hrvatski domoljubi zajedno će se zvati najvjerojatnije“- govori Milinović i zaključuje da mu je žao što politički obračun plaćaju svi stanovnici Ličko-senjske županije.

Milinovićev nasljednik na čelu Hrvatske demokratske zajednice Marijan Kustić rekao nam je da HDZ ima većinu u skupštini i želja im je riješiti kupus koji vlada u skupštini i da se provodi onakva politika kavu su tražili građani. “Bitno je da ljudi u županiji izaberu ljude koji će voditi i koji su za dobrobit županije“- poziva Kustić. On oštro odbacuje Milinovićeve optužbe da je odluka donesena u Zagrebu i ističe da je ta odluka donesena isključivo u Gospiću i Lici. Pojašnjava da su na vidjelu razne podijele i razne koalicije i ne zna se više tko odgovara građanima. U interesu županije je da građani izaberu ljude koji će voditi županiju u određeno vrijeme.

Ante Dabo iz Nezavisne liste Bura promjena smatra da cijenu plaćaju građani. Na izbore će ići u još jačem sastavu nego prošle godine.

Inače tijekom sjednice, točnije rasprave o proračunu koja se prvenstveno pretvorila u borbu Milinovića i dojučerašnje mu stranke stvarno se moglo čuti svašta. Bilo je tu i osobnih uvreda, bilo je i prljavog veša iz do jučer super zatvorenog ormara HDZ-a pri čemu se Milinović šalio na račun dojučerašnjih poslušnika. Nikola Maras je predložio i onim sadašnjim,ali i onim HDZ-ovcima koji su izišli iz stranke da svi obuku majice s natpisom Svi smo mi Dado Milinović jer svi su jednako odgovorni. HSLS-ov Ante Franić kaže da je sve ovo jedna velika sramota.

Bilo kako bilo, skupština u ovome sazivu je prošlost. Vjerojatno će se u sljedećem sazivu, nakon prijevremenih izbora neki od sadašnjih vijećnika ponovno naći u njoj. Vjerojatno ćemo vidjeti i nova imena,ali teško je za očekivati da će opet biti ovakve lakrdije kao u ovome sazivu da primjerice sedam njih iz HDZ-a krene za Milinovićem i onda više ne znaju jesu li nezavisni ili su nestranački.

Milan Tomašević

Možda Vas zanima