Gradonačelnik Karlo Starčević najavljuje skoru sistematizaciju gradske uprave i ističe da će, dođe li do novih izbora, osvojiti 70% glasova!!!

Objavljeno: 29/10/2017

Portal gradonačelnik.hr , 10-ak dana nakon što je objavio veliki intervju s gradonačelnikom Gospića Karlom Starčevićem  ponovno piše o ličkoj  metropoli. Ovoga puta razlog je neizglasavanje novog preustroja vlasti. Predložio ga je on,a nije ga izglasala HDZ-ova većina u vijeću zajedno sa svojim koalicijskim partnerima. Iako su ranije najavljivali da će u vijeću podržavati konkretne i dobre prijedloge, ovoga puta pokazali su da to nije tako. Evo što o ovoj temi piše gradonačelnik.hr

Kako se moglo i očekivati, s obzirom na konstantne sukobe i odnos snaga u gospićkom Gradskom vijeću, prijedlog preustroja gradske uprave kojeg je predložio gradonačelnik Karlo Starčević a kojim bi, tvrdi, gradsko vijeće postalo 10 puta efikasnije i 30 posto jeftinije – nije prošao.

HDZ-ova većina odbila je ovaj prijedlog uz obrazloženje da će donijeti dodatno poskupljenje i nove troškove gradske administracije jer je se njime predviđa osnivanje jednog novog upravnog odjela, pa bi se iz proračuna morala isplaćivati još jedna pročelnička plaća. Gradonačelnik ovakvo obrazloženje smatra apsurdnim jer, kaže, ‘ako itko zna napraviti dobar ustroj onda to zna poduzetnik koji je ustrojio svoju firmu da funkcionira i ostvaruje dobit’. S reorganizacijom gradske uprave koja je preskupa i neefikasna ne namjerava dalje čekati, pa će zato preustroj odmah provesti kroz sistematizaciju, za što mu ne treba zeleno svijetlo vijeća.

‘Planirao sam napraviti ustroj za idućih 20 godina, ali me HDZ u Gradskom vijeću namjerno blokira, osvećuje mi se i sprječava razvoj Grada. No, neću dopustiti da me ucjenjuju, niti ću tolerirati nerad i lupeštinu. HDZ-ovi uhljebi će morat otići iz gradske uprave, a mi ćemo preustroj u narednih 15 dana riješiti kroz sistematizaciju u kojoj ćemo postaviti nove voditelje sektora i odjela, pa će gradska uprava biti jeftinija i manja‘, odlučan je Starčević.

Starčević je ogorčen jer ga njegovi politički protivnici optužuju za sukob interesa jer nije svoju firmu na upravljanje prepustio nekom drugom (‘da je odvede u propast’), te ističe kako u 20 godina kao vlasnik pivovare Ličanka nije dobio ni kune poticaja, niti ostvario lipu prometa s Gradom. Grad sada vodi volonterski, odrekao se i plaće i svih ostalih beneficija, i smatra da nije u nikakvom sukobu interesa već 12 sati dnevno radi u interesu Gospića i njegovih građana.

No, politički sukobi i napadi kojima je stalno izložen ometaju ga, kaže, u obavljanju gradonačelničkog posla.

Svakodnevno mi podmeću, ometaju me i otežavaju mi rad, ne dozvoljavaju razvoj Grada. Neću to tolerirati, jer imam obavezu prema građanima koji su me izabrali. Nastave li, idemo na izbore!’, poručuje gradonačelnik Gospića uvjeren da će na novim izborima u najgorem slučaju osvojiti 70 posto glasova.

Detalje prijedloga preustroja možete pročitati ovdje.

 

Izvor: gradonačelnik.hr

Možda Vas zanima