HSP: istina o Europskoj Uniji je poražavajuća

Objavljeno: 07/05/2019

GOSPIĆ- Izjave čelnog čovjeka Europske komisije Jean-Claude Junckera date poljskim, češkim i slovačkim medijima kako će EU osigurati da euroskeptični kandidati budu spriječeni u obnašanju najviših radnih mjesta u Bruxellesu, bez obzira na ishod europskih izbora u svibnju, zorno nam pokazuje kakva je EU tvorevina, kako funkcioniraju briselske oligarhije i kako unaprijed pripremaju teren za eutanaziju demokracije, neovisno o rezultatima izbora i prijedloga nacionalnih vlada za ključna mjesta u briselskoj administraciji. Doista ovdje se uklapa samo jedna riječ: SKANDALOZNO

Po Junckeru ispada da nisu bitni rezultati izbora krajem svibnja, da nisu bitne vlade nacionalnih država koje predlažu svoje predstavnike u Komisiji, jer o njima odlučuje, danas Juncker, sutra možda Weber.

Junckerove prijetnje da euroskepticima neće biti dopušteno zauzimanje bilo kojeg značajnog mjesta u Europskoj komisiji, i to bez obzira na izborni rezultat je stravična, duboko problematična i posebno znakovita za ove EU izbore. Uz sve što je izgovorio rekao je i to da će promotori ‘glupog nacionalizma’ platiti cijenu.

Iako je prošao cijeli tjedan od njegovih izjava nismo vidjeli reakciju nijednog aktualnog eurozastupnika iz Hrvatske na ove opasne Junckerove izjave. Ovo su izjave koje su duboko antidemokratske i anticivilizacijske i koje u ovo vrijeme kampanje moramo problematizirati i upoznati Hrvate kako funkcionira sustav EU, kako se donose i kako će se donositi odluke.

Ako već nismo čuli reakcije zastupnika koji pripadaju istoj političkoj grupaciji kao i Juncker, očekivali smo reakcije svih ostalih zastupnika u EU parlamentu, koji se kunu u demokraciju i demokratske standarde.

Hrvatska stranka prava, najstarija i najsocijalnija hrvatska politička stranka kroz povijest, izražava nezadovoljstvo ne reagiranjem naših predstavnika u EU parlamentu, ovakvim načinom funkcioniranja hrvatskih predstavnika, koji ne zastupaju opće dobro i interese Hrvata i Hrvatske u Bruxelessu, pa i drugih malih slobodarskih naroda, već političke grupacije – oligarhije u kojima djeluju.

Kada bi danas postavili pitanje političkoj javnosti da nabroji naše predstavnike u EU parlamentu, rijetki bi znali sve nabrojiti, kao što bi rijetki potvrdno odgovorili čije interese zastupaju zastupnici koji formalno, ali samo formalno predstavljaju Hrvatsku.

Koliko bi Hrvata znalo točno odgovoriti tko je hrvatski predstavnik u Europskoj komisiji i koji resor u okviru komisije vodi. Samo rijetki se sjećaju imena i prezimena Nevena Mimice koji je formalno hrvatski predstavnik u Komisiji. Sjeća li se itko ikakvih benefita zbog činjenice da imamo povjerenika u Komisiji EU (pandan Vladi). Sjeća li se itko značajnije vijesti o dosezima našeg povjerenika u Komisiji EU, osim što putuje po svijetu i posjećuje egzotične destinacije, a kako je bar najavljeno na Web – stranici Komisije, danas (ponedjeljak 06.05.2019 ) je u Egiptu.

HSP na EU izbore izlazi u koaliciji s Neovisnima za Hrvatsku i naši predstavnici u EU parlamentu neće imati “pardona“ ni prema komu. Interes naroda i države ispred svih je interesa. Država je Hrvatska, a narod su Hrvati bez obzira gdje oni živjeli, u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini ili izvandomovinstvu.

 

Karlo Starčević, predsjednik

Možda Vas zanima