I to je Gospić: čelnici grada Gospića 2009.godine godine od MUP-a kupili vatrogasno vozilo i nikad ga nisu platili. MUP sada traži svoje novce

Objavljeno: 26/11/2019

GOSPIĆ- Iz Uprave grada Gospića danas je javnosti upućeno priopćenje o tome kako je 2009.gradsko čelništvo kupilo vatrogasno vozilo od MUP-a. Nisu ga platili,a sada je, prošli mjesec iz MUP-a stigao dopis kojim MUP predlaže da grad kroz 10 beskamatnih rata plati vozilo,a onda ga i preuzme na trajno korištenje. Priopćenje Grada Gospića prenosimo u cijelosti:

“Grad Gospić u listopadu ove godine zaprimio je od Ministarstva unutarnjih poslova dopis kojim se traži, sukladno Ugovoru sklopljenom između MUP-a i Grada Gospića, uplatu sredstava u visini  od 1.669.200,25 kuna, o čemu u Gradu Gospiću do tada nismo imali nikakvih saznanja. Naime, Ugovor o davanju vatrogasnog vozila na korištenje potpisan je 16.11.2009. između tadašnjeg gradonačelnika Milana Kolića i Ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, a vozilo je temeljem ranije potpisanog kupoprodajnog ugovora isporučeno 5.11.2008.  Međutim, niti jedna jedina uplata od tada nije uplaćena u svrhu otplate vozila.

Prilikom primopredaje dužnosti gradonačelnika u primopredajnom zapisniku obveza plaćanja vozila nije bila iskazana kao ni u knjigovodstvenoj evidenciji. Državna revizija, Ministarstvo financija te Županijsko državno odvjetništvo, kako stoji i u dopisu kojega Vam dostavljamo na uvid, dali su preporuku Ministarstvu unutarnjih poslova da se kroz deset beskamatnih mjesečnih rata ispoštuje odredba iz Ugovora. Bivši dužnosnici godinama su svjesno prikrivali obveze grada, a predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević bio je upoznat sa svim te je na sjednicama Gradskog vijeća usvajao Odluke o proračunu u kojemu su prikazani lažni podaci te je na taj način sve građane doveo u zabludu koja će rezultirati još većom štetom za Grad Gospić. Iste osobe ili njihovi nalogodavci  koji su u prethodnih 10 godina prouzročili velike štete i financijske gubitke proračunu Grada Gospića, koje i danas saniramo, sjede u Gradskom vijeću Grada Gospića. U tome leži ključ medijskih napada  na trenutnu gradsku vlast.

Slijedom nedavnih okolnosti vezanih i uz Prijedlog proračuna i usvojenih odluka na posljednjoj sjednici Grada Gospića možemo jedino zaključiti da je čitava garnitura nekadašnjih visokih dužnosnika prikrivala obveze i netransparentno upravljala gradskim proračunom – što će se konačnici doći na naplatu  svima nama poreznim obveznicima  Grada Gospića.

Od 2012. godine obaveza otplate vatrogasnog vozila nije se više prikazivala u proračunima, a što je potvrda da su nekadašnji čelni ljudi Grada Gospića lažno prikazivali proračunske stavke.

 

Gradonačelnik Karlo Starčević i zamjenici

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima