Ivica Radošević kandidat za predsjednika gospićkog HDZ-a: “vratit ću HDZ-u Gospića ugled najjačeg stranačkog uporišta u zemlji”!!!

Objavljeno: 13/08/2018

Ivica Radošević, ravnatelj gospićke Osnovne škole i dugogodišnji član Hrvatske demokratske zajednice biti će jedan od kandidata za predsjednika stranke u gradu Gospiću. Unutarstranački izbori za novog čelnika HDZ-a u Gospiću održati će se 2.rujna. Radošević  je trenutno povjerenik za gospićki HDZ, dio je, može se kolokvijalno reći, jedne od struja HDZ-a, a svoju je kandidaturu objavio danas. I u ovom slučaju koreografija je ona prava, HDZ-ova, baš onakva na kakvu smo mi novinari navikli, nekolicina glavnih je u prvom redu,a iza njih stoji gomila istomišljenika i pruža im potporu. Kaže, potpisi potpore se prikupljaju do 17.kolovoza, tada će biti poznati svi kandidati, no smatra da unutar stranke nema protukandidata, svi se mogu kandidirati,a članovi će izabrati vodstvo

GOSPIĆ- Članovi Hrvatske demokratske zajednice, prema nekim podacima njih oko 2,800, 2.rujna birati će novog predsjednika gospićke organizacije ove stranke. Jedan službeni kandidat javnosti se predstavio danas. Radi se o Ivici Radoševiću, ravnatelju Osnovne škole dr.Jure Turića u Gospiću, višegodišnjem članu stranke, osobi koja je, bez obzira na taj dugi stranački staž,  često bila u sjeni “velikih igrača“. Raspuštanjem gospićkog HDZ-a,ali i velikim turbulencijama u županijskoj organizaciji ove stranke Radošević je dočekao svojih 5 minuta i vinuo se u sam stranački vrh na lokalnoj razini. Činjenica da je više mjeseci povjerenik HDZ-a za Gospić sama od sebe nametnula je logičan potez, njegovu kandidaturu za predsjednika stranke u Gospiću. Na današnjoj presici Radošević je istaknuo da je vrijeme da HDZ postane pobjednička stranka nakon loših lanjskih izbornih rezultata i vremena kada su temeljni ogranci bili taoci jednog čovjeka . “HDZ grada Gospića mora postati stranka unutarstranačkog dijaloga i suradnje. To je moje najvažnije obećanje na kojem radim. Gubitnički izbori smanjili su ugled naše stranke i snagu u Zagrebu za podršku na ključnim projektima u gradu koji jedini mogu unaprijediti naš grad. Gospićki HDZ mora vratiti ugled jedne od najjačih stranačkih uporišta u zemlji”- kaže Radošević i zahvaljuje se hrabrim ljudima koji su stali na branik stranke. Ističe da im prilaze ljudi, daju prijedloge i podršku, i ne žele da se nastavi gubitnički niz HDZ-a. On najavljuje da će se do izbora sastati sa svim članovima stranke i saslušati svaki prijedlog. Ističe da će preuzeti odgovornost i stranku vratiti na rezultate kao nekada, a u tome će mu pomoći i mladi i iskusni, uz doprinos utemeljitelja, branitelja, žena i mladeži. Provoditi će politiku središnjice stranke,a to je politika uvažavanja i politika bez podjela, a HDZ treba biti stranka u kojoj se poštuje drugo i tuđe, pa i kritičko mišljenje. “Moj tim i ja nudimo pobjedu“!- pobjednički će Radošević uz gromoglasni aplauz nazočnih.

Kandidatkinja za njegovu potpredsjednicu je dobro poznato lice, trenutno državna tajnica Katica Prpić, osoba koja je također u HDZ-u već dulji niz godina. Kaže “potpisujem sve ovo što je rekao gospodin Radošević. U proteklo vrijeme došlo je do dijaloga i uvažavanja, razvija se demokracija“.

Kandidat za predsjednika temeljnog ogranka Gospić je aktualni povjerenik za ovaj ogranak Mario Stilinović. On smatra da je popularnost stranke u Gospiću u konstantnom opadanju. Put ka povratku prema vrhu je promišljanje o postupcima koji će stranci i svima donijeti boljitak, smatra Stilinović i ističe da je spreman biti predvodnik jedne pozitivne priče koja će omogućiti svakom članu HDZ-a u Gospiću da se njegov glas čuje i uvažava. “Želim HDZ u kojemu ćemo svi biti jednako  važni i jednako odgovorni za budućnost, ne samo stranke nego i cijelog našeg grada“- kaže Stilinović.

Kandidat za predsjednika gospićkog HDZ-a Ivica Radošević, ne boji se prljave kampanje, želi borbu programima i očekuje više kandidata na određenim razinama. Smatra da će izbori biti demokratski i transparentni. Ističe da su promjene potrebne,a on može donijeti novu energiju kako bi okupio članove stranke.” Vjerujem i siguran sam da je ovo pobjednički tim“- zaključuje Radošević.

Na predstavljanju u Gospiću bio je i povjerenik HDZ-a za Ličko-senjsku županiju Darko Nekić koji misli da dolazi bolje vrijeme za HDZ. Uz Radoševića, ili u njegovom timu,  su brojna poznata lica HDZ-a i iz ranijih godina, kažu, nova snaga HDZ-a, nekompromitirani ljudi koji samo žele jak i demokratski HDZ. Javnost će vidjeti je li tako i hoće li biti tako.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima