“Jedan je Hrvoje Račić”

Objavljeno: 21/08/2016

Hrvoje Račić nastavlja kampanju za ulazak u Hrvatski Sabor. U svom „dvorištu“ lovinačkom izletištu Cvituša okupio je ljude iz cijele devete izborne jedinice, počastio ih ićem, pićem i glazbom,te poručio „okupimo najbolje ljude i krenimo slobodno naprijed“

LOVINAC- Na, sada već pomalo kultnom izletištu u Lovincu, na Cvituši, na simboličan način spojili su se Lika,Dalmacija i Primorje. Težnja je to Hrvoja Račića,  načelnika općine Lovinac i kandidata Hrvatske seljačke stranke na listi Narodne koalicije na nadolazećim parlamentarnim izborima, spojiti ove tri hrvatske regije, ne samo kao dio jedne izborne jedinice već i kao uspješan i bogat dio Hrvatske. „Ono što sam pokazao u Lovincu želim širiti i dalje, želim razvijati poljoprivredu i turizam, pomoći poduzetnicima da rade, stvaraju,žive i zapošljavaju.“ Račić najavljuje da mu je želja naseliti Liku i da će to gurati s pozicije koju će „ako Bog da“ osvojiti. „Moje je srce ko kuća i preveliko je za Lovinac i hoću dati dio sebe za ostatak Like i devete izborne jedinice“- poručuje Račić. On ističe da je u njegovoj kampanji samo pozitiva, ne ide protiv nikoga, ne gleda boje već dobre ljude koji su bogatstvo i koje treba spajati. „Mi Hrvati smo izgubili zajedništvo i zato smo tu gdje jesmo. Moramo najbolje ljude od Like i devete izborne jedinice okupiti na jedno mjesto, stvoriti strategije i krenuti slobodno“.

Predsjednik HSS-a Krešimir Beljak s pozornice na Cvituši poručio je da Narodna koalicija okuplja stranke koje ne žude nikakvim ekstremima, a HSS je jamac da će podijele u hrvatskom narodu nestati. „Ova Lika je biser Hrvatske koji je prije 100 godina imao 200,000 stanovnika. 100 godina razni režimi devastiraju Liku,a ono što smo doživjeli kada smo svi mislili da će Hrvatska procvjetati je najveća devastacija koja se dogodila u posljednjih 25 godina“. Beljak poziva na prestanak borbi i vrijeđanja na političkoj sceni jer „svi mi volimo Hrvatsku i želimo joj dobro, samo neki ne znaju način na koji bi to ostvarili pa se vraćaju u drugi svjetski rat i tko zna gdje. Mi to ne želimo“- poručuje Beljak. Govoreći o Račiću Beljak ističe da on mora biti politički lider Like, Dalmacije i Hrvatske jer ima ogromno srce i jer je radnik. „Samo je jedan Hrvoje Račić, čovjek koji će preporoditi Liku, pregaziti Velebit i pretvoriti sebe u sponu Dalmacije i Like, a vrlo skoro i Hrvatske. Izađite na izbore. Ne dajte se zavarati ljudima koji će govoriti da smo se mi prodali fotelje i da smo Jugoslaveni. Nema fotelja, a mi smo hrvatska stranka. Oni koji tako pričaju ne znaju ništa drugo raditi pa nas onda pokušavaju svađati“- poziva Beljak.

Druženje na Cvituši glazbom su uveselili i uveličali Marijan Ban i Diktatori,a više stotina okupljenih, veselih i opuštenih prijatelja i štovatelja Hrvoja Račića i njegove politike u općini Lovinac na simboličan način spojilo je Liku, Dalmaciju i Primorje kako bi Račić uspješnu politiku iz Lovinca proširio i izvan granica ove općine.   Nekoliko sati prije ovog zabavnog dijela ove tri regije spojile su se i na Malom Alanu, simboličnim dolaskom Ličana, Dalmatinaca i Primoraca od  Senja, preko Brinja, do Novalje i Kaštela.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima