Karlo Starčević:”ako netko i dalje želi nanositi štetu gradu Gospiću neka to i čini”!!!

Objavljeno: 30/01/2018

Posljednji dan prvoga mjeseca u godini, srijeda, 31.siječnja mogao bi biti dan na koji će grad Gospić konačno dobiti proračun za tekuću godinu. Podsjećamo da se to nije dogodilo u prošloj godini, odnosno do 31.prosinca pa  je grad završio u postupku privremenog financiranja. Taj režim može potrajati maksimalno do 31.ožujka. Odnosno do tada bi Vijeće grada Gospića trebalo donijeti proračun. Ne dogodi li se to, dogodit će se izbori.  Jučer smo kontaktirali predsjednika Vijeća i gradonačelnika, obojica su nam se javila na telefonski poziv,  zamolili smo ih da nam danas izjavom najave sjednicu. Gradonačelnik Karlo Starčević to je danas  i napravio, predsjednik Vijeća Petar Radošević do ovih trenutaka nije 

GOSPIĆ- “Nerazumljivo je da netko govori o nedostacima u proračunu,a nije ni jedan amandman postavio za promjenu proračuna. Promijenili smo proračun u tri stavke, negdje u visini oko 350,000 kuna. Povećali smo naknadu za studente, naknadu za umirovljenike i nezaposlene i potporu napredne djece“- kaže gradonačelnik Karlo Starčević i dodaje da je proračun takav kakav jest. Neprihvaćanjem proračuna u prosincu. smatra Starčević, gradu je donesena velika šteta jer trebalo se potpisati nekoliko ugovora s raznim ministarstvima, no to čeka dok je grad u privremenom financiranju. “Ako netko i dalje želi nanositi gradonačelniku,ali ne gradonačelniku već cijelome gradu štetu , neka to i čini“- ističe on i ovom prigodom ponavlja da se  s čelnicima HDZ-a u gradskom Vijeću već više puta  sastajao,a teme su uvijek iste. Podsjeća da je ovaj proračun razvojni u visini od oko 6,5 milijuna kuna, i prvi je put da je gospićki proračun razvojni. “Imamo nekoliko projekata koji su u tijeku i još je žalosnije da gradska uprava ne smije javnosti iznijeti projekte koje provodimo s raznim ministarstvima zato što nam netko,a da ga sad ne navodim,  permanentno podmeće i stvara ružnu sliku o Gospiću i Ličko-senjskoj županiji samo zato da ne bi grad sa gradonačelnikom i suradnicima doživio uspjehe“- kaže Starčević. Pitamo ga jeli spreman prihvatiti amandmane,a on odgovara:”ja sam osobno rekao, nije proračun sveta krava.Da su se vijećnici HDZ-a potrudili ranije,a imali su proračun u svojim rukama mjesec dana, postaviti amandman, sigurno da bi ga ugradili ako je u zakonskim okvirima. Ako nije naravno da nećemo“- zaključuje Starčević.

Sjednica Vijeća grada Gospića održava se u srijedu 31.siječnja od 16 sati. Naravno aktualnosti oko gradskog proračuna pratite na portalu Lika-express,a današnju izjavu gradonačelnika Starčevića kojom je za naš portal najavio sjednicu pogledajte OVDJE.

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima