Karlo Starčević:”Gospićani su spremni za promjene”!

Objavljeno: 01/06/2017

U nedjelju će Gospićani odlučiti tko će biti gradonačelnik u narednom četverogodišnjem mandatu. Jedan od dva kandidata je Karlo Starčević koji smatra da su Gospiću nužne promjene koje jedino on može donijeti. Birače poziva da se ne boje nikoga i da glasaju za bolji Gospić

GOSPIĆ- Pretposljednji je dan izborne kampanje pred drugi krug lokalnih izbora. U nedjelju će Gospićani glasati između dva kandidata, Petra Krmpotića i Karla Starčevića. Taj skori kraj predizborne utrke i tri dana prije završne odluke razgovarali smo sa Starčevićem. Srećemo ga u jednom gospićkom hotelu, prilazi nam i jedno itekako poznato hrvatsko sportsko ime, Karlov prezimenjak, hrvač Božo Starčević. Starčević već dulje vremena radi veliku promidžbu ovoga grada, u Gospić na pripreme dovodi nacionalnu reprezentaciju različitih dobnih uzrasta. Za svaku pohvalu. Vratimo se drugome Starčeviću, Karlu. „Najbitnije je da su građani optimistični i gotovo da nikoga nisam susreo na cesti tko nije govorio o promjenama i o nužnosti promjena. Gospićani su konačno spremni na promjene, spremni su na drugačiju, bolju, kvalitetniju, pošteniju i uspješniju vlast“- govori nam Karlo Starčević.  Smatra da među vladajućima vlada strah. „Strah je u vladajućoj kasti koja se boji negdje nečega o čemu ja u ovome trenutku malo znam. Jasno je da se boje za svoju egzistenciju, privilegije i lagodan život koji su stvorili za sebe i desetak obitelji koji imaju koristi od njihovog političkog rada. To će uskoro prestati, nestati će službeni automobili, službene kartice, mobiteli, naknade u raznim upravnim vijećima. I zbog toga se boje. Međutim u toj panici i dalje šire strah i pokušavaju silom opstati na vlasti.

Nas se nitko ne treba bojati jer ćemo provesti potpunu depolitizaciju gradske uprave , školstva, kulture i sporta. Tko je stručan dobit će još veći prostor za svoj rad i ideje. Ravnatelji će dobiti veću autonomiju ali i odgovornost. Mi ne dolazimo da bi davali otkaze, gasili radna mjesta već upravo suprotno, da stvorimo nova radna mjesta i pokrenemo gospodarstvo. Zbog toga sam i okupio naše gospodarstvenike u svoj tim i kao što sam govorio u kampanji svi zajedno želimo svoje znanje u poduzetništvu pokloniti društvu.

Pojasnio nam je Starčević i nekoliko najsvježijih informacija koje su se proteklih dana pojavile u pojedinim medijima i koje su njega trebale diskreditirati. Tako vezano uz ambalažu Velebitskog piva u Mušaluku pojašnjava da se radi o ambalaži koju njegovi prijatelji, obitelj Holjevac, često prevezu te ga privremeno uskladište kod obiteljske kuće, kao što je bio slučaj i tada. Vezano uz vijećničke naknade Starčević ističe da je vijećnik bio 26 mjeseci, ostalo ga je mijenjao Bariša Dejanović. U tih 26 mjeseci dobio je oko 20,000 kuna vijećničke naknade. U isto vrijeme s računa na koji mu je išla vijećnička naknada donirao je 38,000 kuna onima kojima treba.

Starčeviću je žao što je lokalna politika u svojoj kampanji  uspjela i blamirati čak tri ministra koji su u ovom slučaju bili samo stranački izaslanici a ne ministri u Hrvatskoj Vladi. „Trebali su im reći što su napravili u proteklom mandatu, koliko sredstava su povukli iz EU, koliko košta izgradnja gradske tržnice. Siguran sam da ti ministri jako dobro znaju kakva je situacija u Gospiću o čemu svjedoči i podatak da ministar poljoprivrede u dva navrata nije htio posjetiti tržnicu jer se ne želi vezati uz tu priču koja je nas građane koštala 10 milijuna kuna. Sadašnja vlast je svjesna da nema više podršku građana i pokušava silom zadržati vlast. Vidljivo je to i iz kampanje Petra Krmpotića koji je u bitku za drugi mandat ušao bez programa.  Ovoga puta sila neće uspjeti“- govori nam Starčević.

Pozivam građane Gospića, budite razboriti, nemojte se dozvoliti strašiti. Jamčimo vam tajnost glasovanja, u svim biračkim odborima naši su članovi a sve će promatrati i naši promatrači. Punom sviješću i savješću glasajte za promjene koje su u Gospiću nužne. Promjene neće provesti oni koji su učmali 25 godina u svojoj postojanosti. Promjene mogu donijeti samo novi nepotrošeni ljudi. Ja i moj tim promijenit ćemo put Gospića u novom sretnijem pravcu koji Gospić i Gospićani zaslužuju, imamo viziju, znanje, projekte i stručnjake. “- zaključuje Karlo Starčević.

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima