Milan Vrkljan i Karolina Vidović-Krišto napustili Domovinski pokret

Objavljeno: 05/01/2021

Klub zastupnika Domovinskog pokreta napustili su Vrkljan i Vidović Krišto zato što ih se unutar stranke želi ušutkati. Iz stranke im odgovaraju da se nadaju da njih dvoje neće postati prvi žetončići HDZ-a. Sredinom prosinca u Gospiću je osnovana županijska podružnica Domovinskog pokreta, za predsjednicu je izabrana Vrkljanova sestra dr.Mirjana Vrkljan Radošević. 

GOSPIĆ- Sredinom prosinca sada već prošle godine u Gospiću je osnovana županijska podružnica Domovinskog pokreta. Predsjednik Miroslav Škoro tada je novinarima rekao da po Hrvatskoj podružnice stranke rastu kao gljive poslije kiše. No, dok se pokret širio po Hrvatskoj, nešto se dešavalo u središnjici. Danas je preko facebook-a Škoro saznao da je ostao bez dvoje bliskih suradnika, našeg Gospićana dr.Milana Vrkljana i jedne od trenutno najgovorljivijih zastupnica u Saboru, Karoline Vidović Krišto.

Evo objave “odmetnutog dvojca”:

Dragi prijatelji,
Nažalost, duboka država je ponovno djelovala, tako da smo Karolina Vidović Krišto i ja bili primorani napustiti Klub zastupnika Domovinskog pokreta.
Razlika u pogledima Karoline Vidović Krišto i mene s jedne, te Miroslava Škore i Marija Radića s druge strane, je u tome da mi smatramo da su potrebne korijenite političke promjene u hrvatskom društvu, te da tim promjenama mora biti podređen cjelokupni politički rad.Te promjene su moguće ukoliko se stvori jaka politička opcija, vjerodostojna u svom političkom djelovanju, bez ikakvih trgovačko-nagodbenjačkih motiva. Zbog djelovanja na istinskim promjenama u Hrvatskoj, Vidović Krišto i ja smo već nekoliko mjeseci izloženi različitim pritiscima i spletkarenjima unutar Domovinskog pokreta kako bi nas se ušutkalo i spriječilo u političkom radu. U više sam navrata u razgovoru s Miroslavom Škorom, i na ovom mjestu isticao minimum političkih standarda ispod kojih osobno ne ću ići.Mi ćemo nastaviti svoje političko djelovanje, a osnovni politički motiv jest stvaranje socijalne i pravedne hrvatske države, države funkcionalne vladavine prava u kojoj su svi građani jednaki pred zakonom.Bivšim kolegama u klubu Domovinskog pokreta želimo sve najbolje u osobnom i političkom životu.
O svim detaljima Karolina Vidović Krišto i ja javnost ćemo obavijestiti na konferenciji za medije, o kojoj ćemo vas pravodobno obavijestiti.
Prof. dr. Milan Vrkljan Karolina Vidović Krišto
Naravno, na stranački, isto tako facebook odgovor nije se dugo čekalo:
Dragi prijatelji, građani, simpatizeri, članovi, mediji.
Saborski zastupnik Milan Vrkljan i nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto odlučili su napustiti Klub zastupnika Domovinskog pokreta, a o tome su javnost, vodstvo Domovinskog pokreta i sve druge članove Kluba obavijestili putem objave na Facebooku. Klub zastupnika Domovinskog pokreta nastavit će funkcionirati s deset članova na ostvarenju naše ideje o rušenju duopola i duboke države, o vraćanju hrvatske države narodu i ujedinjenju srodnih političkih snaga. Milan Vrkljan, čovjek bez izbornog legitimiteta i talac Vilija Beroša, već duže vrijeme u dogovoru s vrhom HDZ-a priprema udar na DP, a Karolina Vidović-Krišto je tek kolateralna žrtva, koju je vješto izmanipulirao.
Nadamo se da dr. Vrkljan i Vidović Krišto neće postati prvi žetončići HDZ-a. Želimo im svu sreću u budućem političkom i osobnom životu. Ako imamo isti cilj i dobre namjere, putevi će nam se opet spojiti.

Možda Vas zanima