Održana županijska liga u preciznom slijetanju parajedrilicom

Objavljeno: 07/07/2019

GOSPIĆ- Na Baškim Oštarijama održana je Županijska liga u preciznom slijetanju parajedrilicom (paragliderom) Basača – Šušanj 2019.“. Organizator ovog takmičenja, kao i prošle godine, bio je Klub za slobodno letenje Fobos iz Gospića, koji također tijekom ove godine organiziraju još nekoliko natjecanja na području Velebita.

Na takmičenju je sudjelovalo ukupno 16 natjecatelja. Osim natjecatelja iz lokalnih klubova (PK Leteći medvjedići i PK Sokolovi iz Otočca te KSL Fobos i KSML Fenix iz Gospića), natjecanju su prisustvovali natjecatelji iz Sinja (KSL Pegaz), Požege (LK Bumbar) i Rijeke (PJK Flumen).

Polijetalo se sa starta Basača iznad Kubusa, a cilj je bio u Šušnju iznad Karlobaga. Slijetalo se u zadanu točku, a nakon obavljenih letova rezultati su zbrajani za ukupni poredak. Najbolji je bio Josip Dujmović iz PK Sokolovi, drugi je bio Ivan Juretić iz PJK Flumen, dok je treći bio Zoltan Bartaky iz LK Bumbar.
U ekipnoj kategoriji najbolji su bili parajedriličari iz PK Sokolovi, drugoplasirani je bio KSL Fobos, a trećeplasirani Leteći medvjedići.

Nakon završenog natjecanja, najboljima su pehari i medalje dodijeljeni  kod šumarske kuće u Šušnju,  a što je proslavljeno uz odgovarajuću zakusku.

Bruno Devčić, predsjednik Kluba za slobodno letenje Fobos, naglašava da Klub ove sezone namjerava još održati natjecanja u preciznom slijetanju „Basača – Karlobag“ i „Visočica – Čitluk“, te Hike&Fly utrku „Baške Oštarije – Ljubičko brdo – prelet“.Također navodi da tijekom cijele sezone Klub organizira besplatno osnovno upoznavanje sa parajedrenjem za sve zainteresirane te ovom prilikom moli zainteresirane da se jave Ivanu oko organizacije na broj 0981387216.

KSL FOBOS

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima