Nikola Maras pred sutrašnje unutarstranačke izbore poručuje da SDP mora pobjeđivati i donijeti bolji život svima!!!

Objavljeno: 15/06/2018

GOSPIĆ- U subotu 16.lipnja SDP-ovci iz cijele Ličko-senjske županije birati će predsjednika. Kandidata su dva, trenutni predsjednik Tomislav Zrinski koji ovu stranku vodi godinama, te Nikola Maras, šef gospićkog SDP-a. Dva su to člana stranke za koje će mnogi s razlogom reći da se, u najmanju ruku, ne slažu dobro. Oba su članovi Skupštine Ličko-senjske županije, no i u tom političkom tijelu u kojemu bi članovi jedne stranke u radu trebali biti jedinstveni, njih dvojica gotovo da ni ne razgovaraju. Naravno, takvo stanje najviše šteti upravo stranci koja, ako nećemo reći  pada, a onda bome ni ne raste u ovoj županiji. Politički protivnici vole da je stanje takvo, „naslađuju“ se s tim činjenicama. A najviše gubi baš SDP. Sutrašnji izbori za SDP su jako bitni. Upravo zato bilo bi dobro da na biračka mjesta iziđu svi članovi stranke i izaberu tko će voditi SDP u budućnosti.    Nikola Maras na listi SDP-a u utrci za saborske klupe na prošlim parlamentarnim izborima bio je na odličnom šestom mjestu u 9.izbornoj jedinici. No zbog izbornog kraha SDP-a na nacionalnoj razini, ostao je ispod crte. Kako je nedavno i sam rekao, početkom ove godine trebao je ući u Sabor po preferencijskim glasovima, no zbog političkih igrica to se nije dogodilo. Nedavno je izjavio da se, ako pobijedi na sutrašnjim izborima neće ni kandidirati za nacionalni parlament jer želi srediti stranku u županiji , jačati je i ući u političku borbu s moćnim političkim protivnikom, HDZ-om. To je veliko obećanje, no hoće li ga sutra prepoznati drugovi iz stranke?

Zrinski je jučer javnosti preko medija uputio priopćenje u kojemu se „žali“ na apatiju u cijeloj Hrvatskoj, i dodao Upravo zbog toga svjestan sam kao građanin, esdepeovac i hrvatski dragovoljac  da se svi zajedno moramo snažno angažirati i iznaći dodatnu energiju kojom ćemo u budućnosti okrenuti negativne društvene trendove i time stvoriti podlogu za bolji i kvalitetniji život u našem društvu pa tako i Lici koja ima snažan i još uvijek nedovoljno iskorišten gospodarski potencijal.

A potom se obrušio na Marasa kojega je optužio za pad stranke, prozvao ga zbog isticanja nekakvog Jugoslavenstva itd.itd. Takve smo objede na Marasov račun prije nekoliko mjeseci čuli i od čelnika protivničkog HDZ-a. Čudna koincidencija, ili?

Nikolu Marasa kontaktirali smo nakon ovoga priopćenja Tomislava Zrinskog. Uhvatili smo ga taman između obilaska pojedinih dijelova županije, odnosno stranačkih odbora. Nije nam puno htio komentirati Zrinskoga. Kaže: „mislim da o njemu dovoljno govore protekla tri mandata, odnosno više od dvanaest godina“. Pitamo ga što ga je navelo da se kandidira za predsjednika županijskog SDP-a, a u kandidaturu je ušao pod motom Vjerujem svim srcem u SDP koji pobjeđuje”.. On kaže da taj slogan sve govori, a da SDP treba pobjeđivati kako bi preuzeo odgovornost i donio bolji život. „Želim popraviti stanje u Ličko-senjskoj županiji i posvetiti se tome. Tražiti ću  ultimativno da naša županija ima saborskog zastupnika iza kojeg bi svi stali. Jedini uvjet je da je pošten, stručan i energičan i da će raditi u interesu sva četiri grada i osam općina svim srcem bez razlike“- kaže nam Maras.

Unutarstranački izbori su sutra, kampanja završava. Što se tiče čelništva stranke na nacionalnoj razini , uzdrmane brojnim problemima i padom potpore, ono što znamo jest da je Marasa na službenom skupu podržao Peđa Grbin. S druge strane Tomislav Zrinski se ispred jednog gospićkog restorana fotografirao sa Zlatkom Komadinom, no jeli ga on i podržao javnost nije doznala. Vjerujemo da članovi stranke u svojim glavama već znaju za koga će glasati. Želimo im mirne i dostojanstvene izbore, a onda, neka pobijedi bolji. Ili onaj za kojega njegovi stranački drugovi misle da je bolji. Rezultati bi trebali biti poznati već sutra, nekoliko sati nakon zatvaranja biračkih mjesta.

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima