Priopćenje Tomislava Zrinskog uoči unutarstranačkih izbora u SDP-u

Objavljeno: 14/06/2018

 

Poštovani članovi SDP-a, poštovani simpatizeri SDP-a, uvaženi građani Ličko-senjske županije

Pred nama su izbori za županijskog predsjednika SDP-a. To je trenutak  kada odlučujemo kome od kandidata će članovi SDP-a s pravom glasa pokloniti vjeru da u naredne četiri godine vodi ličko-senjski SDP.

Živjeti socijademokraciju u Lici mnogima nije bilo lako i iziskivalo je u često odricanja, prozivanja pa i objede s različitih strana, koje su završavale sada uspješnim sudskim postupcima kako bi se građane ali i članove SDP-a uvjerilo u suprotne stavove iako je realnost pokazala da je političko vodstvo SDP-a dolaskom na vlast uvijek ispravljalo različite nepravde i nastojalo jačati pravni, gospodarski i ekonomski sustav što je u svim demokratskim zemljama preduvjet za napredak i razvoj društva

SDP trenutno prolazi kroz određene poteškoće koje na određeni način nisu mimoišle niti našu organizaciju i zbog toga vjerujem da ćemo svi zajedno izaći čvršći i jači sa jasnom vizijom bez demagoških i populističkih ideja, s obzirom da je stanje u društvu naročito među mladom populacijom alarmantno, koja rješenje svojih egzistencijalnih problema vidi u nama zapadnim  evropskim zemljama poput Irske, Austrije i Njemačke.

Ne treba posebno naglašavati da je takvom apatičnom stanju nacije upravo pridonijela trenutna vlast  ali i brojni političari koji su svađalačkom, a dijelom  i politikom negiranja svega pozitivnog doprinijeli lošoj društvenoj klimi.

Upravo zbog toga svjestan sam kao građanin, esdepeovac i hrvatski dragovoljac  da se svi zajedno moramo snažno angažirati i iznaći dodatnu energiju kojom ćemo u budućnosti okrenuti negativne društvene trendove i time stvoriti podlogu za bolji i kvalitetniji život u našem društvu pa tako i Lici koja ima snažan i još uvijek nedovoljno iskorišten gospodarski potencijal.

U posljednje vrijeme dio  medijskog prostora kao i pojedini članovi SDP-a zasuti su različitim neargumentiranim, zlonamjernim, iskrivljenim i netočnim sadržajima od mog protukandidata kako bi stvorila klima nesnošljivosti i time dodatno naštetilo stranci kako na lokalnoj tako i na državnoj razini, što izravno koristi našim političkim protivnicima koji trenutno upravljaju državom i našom županijom.

Ključno je pitanje, zašto se to radi ako se nabrojeno puta pokazalo kontraproduktivnim i štetnim, a za pojedine političare i pogubnim, a da iza toga ne stoje interesi i naših političkih protivnika koji su u različitim prilikama znali isticati „dok je našeg Marasa na čelu SDP-a u Gospiću, mi ne trebamo brinuti za našu političku budućnost i zbog toga će imati uvijek našu podršku“.

Naravno da u prilog tok konstataciji govore i različite brojke iz izbora u izbore, gdje broja glasova za SDP u samom Gospiću je nešto što zabrinjava i velike optimiste i zahtjeva postavljanje pitanja o političkoj odgovornosti, a ne o političkom napredovanju, naročito ne u jednoj sredini koja je u domovinskom ratu čiji sam i sam sudionik, prošla katarzu od strane neprijateljskih postoji i JNA , gdje sebe čelnik gradske organizacije predstavlja kao Jugoslavena, što je  samom članstvu SDP-a, a i široj javnosti dočekano sa čuđenjem i nevjericom, čime je dodatno poljuljano povjerenje u osobu koja vodi gradsku organizaciju.

Korištenje pripadnike nacionalne  manjine prilikom unutarstranačkih izbora prema potrebi i uz lažna obećanja je prokušani model koji vjerujem da će naši članovi prepoznati i svoje povjerenje pokloniti snagama SDP-a  čija uvjerenja počivaju na temeljima uvažavanja, socijalnoj ravnopravnosti i društvenoj toleranciji, odbacujući govor mržnje kao sredstvo političkog djelovanja  i stvaranje neprijateljskog ozračja koji ponavljam jedino koristi našim političkim protivnicima.

Upravo zato drage esdepeovke i dragi esdepeovci, subota 16. lipnja 2018. godine je trenutak kada ćete odlučiti o tome da li ćete meni pokloniti povjerenje u novom mandatu za vođenje županijskog SDP-a, a ja Vam obećavam da Vas neću iznevjeriti, jer glas za mene je glas za uspješni i pobjednički SDP.

 

Tomislav Zrinski

Možda Vas zanima