Požari u Ličko-senjskoj županiji postali političko pitanje

Objavljeno: 21/08/2017

GOSPIĆ- Požari i dalje haraju Dalmacijom, iako je nešto kiše palo na području Ličko-senjske županije još uvijek su aktivna požarišta i u našoj županiji. Radi se o požaru na Sjevernom Velebitu, na području Jablanac, Starčevića Podi dojava je zaprimljena još prije tri dana. I dalje požar je aktivan prema Alanu, na požarištu su vatrogasci iz Krasna i Svetoga Juraja. Aktivni su i dalje požari i na južnom dijelu Velebita, oko mitskih Tulovih greda. Na svojoj facebook stranici Vatrogasna zajednica Ličko-senjske županije danas oko 14 sati objavila je sljedeći tekst: Danas tijekom jutra požar na sjevernom Velebitu gasi 13 gasitelja iz DVD-a Senj, DVD-a Sveti Juraj i JVP Grada Senja uz pomoć rendžera iz N.P. Sjeverni Velebit. U 13,30 sati na ispomoć domicilnim vatrogascima upućeno je još 15 vatrogasaca iz DVD-a Otočac, DVD-a Brinje i DVD-a Sinac. Također, u popodnevnim satima će se priključiti i gasitelji iz DVD-a Krasno. 

A kod nas u Ličko-senjskoj županiji i požari su političko pitanje. Tako se prekjučer na svojoj facebook stranici oglasio jedan od najaktivnijih političara u ovome kutku Lijepe naše, SDP-ov Nikola Maras. Ovaj član županijske skupštine zapitao se Velebit gori treći dan a župan Ličko-senjske županije Milinović koji se hvali da radi 24 sata negdje zaspao! Znam nema on od Velebita velike koristi, a plaća uvik ista gorio Velebit ili ne. 

Eto, i to je naša stvarnost, vatrogasci, lovci, branitelji, sportaši, kulturnjaci, svi ti vrijedni ljudi dio su nažalost i dnevne politike. Ne pada nam na pamet kao objektivnom mediju stati na Marasovu stranu, ali činjenice govore da nam često pojedine službe stvarno služe u dnevne svrhe. Ponekad se netko s njima slika, uglavnom u vrijeme oko izbora,a onda ih se malo pomakne u stranu. Tako su i vatrogasci svojedobno bili zanimljivi za prijem jer je bio oko nekih izbora,a sada kada gori i u našoj županiji, nikome ništa. Nažalost kiša nije ugasila do kraja požare, uspjet će ovi vrijedni ljudi,ali veličati ih se treba sada i pomoći im,a ne kada vatra prođe. Ili po onoj nekoj “selo gori,a baba se češlja“.

 

Milan Tomašević

FOTO Vatrogasna zajednica Ličko-senjske županije

Možda Vas zanima