Predsjedničin ured od sutra u Gospiću. Već prvog dana pred Kolindom Grabar-Kitarović niz je aktivnosti

Objavljeno: 03/09/2017

GOSPIĆ- Prvi dan osnovnoškolskog obrazovanja uvijek se učenicima posebno usječe u pamćenje. No onim prvoškolcima iz Gospića koji će sutra krenuti na prvi dan svoga školovanja to će biti poseban dan. Naime njima će uspješan početak školske godine,ali i cjelokupnog obrazovanja zaželjeti ni manje ni više nego predsjednica Republike Hrvatske  Kolinda Grabar Kitarović. Predsjednica od sutra pa do četvrtka ima izmješteni ured u Gospiću,a jedna od sutrašnjih aktivnosti biti će i posjet gospićkoj Osnovnoj školi “dr.Jure Turića“povodom početka nove školske godine. Zajedno s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak i ravnateljem gospićke škole Ivicom Radoševićem predsjednica će u 10 sati  pogledati kraći kulturni program gospićkih učenika,a potom će  njih troje održati govore. Prije ovog događaja, u 9:30, biti će otvoren predsjedničin ured u zgradi Županije i to dizanjem zastave predsjednice RH i izvođenjem nacionalne himne, te njenim govorom i, kako se očekuje,  govorima domaćina, Ličko-senjskog župana Darka Milinovića i gospićkog gradonačelnika Karla Starčevića.

Nakon boravka u Osnovnoj školi dr.Jure Turića predsjednica Kolinda Grabar Kitarović održat će niz sastanaka, razgovarati će sa uistinu šarolikim društvom. Tako će se u 10:45 sastati sa ministricom Divjak, u 11:30 sa predstavnicima županije i gradova i općina s područja naše županije. U 13:45 predsjednica će se sastati s Gospićko-senjskim biskupom Zdenkom Križićem, a u 14:05 s dekanicom Veleučilišta u Gospiću Vlatkom Ružić.

Nakon tih sastanaka, od 14:20 vrijeme je za susret s braniteljskim udrugama, u 15 sati za prijem građana, a u 16 sati za susret s predstavnicima Srpske nacionalne manjine u Ličko-senjskoj županiji. Sutrašnji aktivan radni dan predsjednica će  završiti sudjelovanjem na Okruglom stolu Vijeća mladih od 16:20.

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima