Predsjedništvo HDZ-a pokrenulo stegovni postupak protiv Milinovića zbog osobito teške povrede članske obveze

Objavljeno: 31/08/2018

ZAGREB- Ono što se jučer i najavljivalo dobilo je i službenu odluku. Naime, Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice, sukladno odredbi članka 67. stavak 1. Statuta HDZ-a, na telefonskoj sjednici održanoj 30. kolovoza 2018. donijelo je Odluku o pokretanju stegovnog postupka pred Visokim časnim sudom HDZ-a protiv Darka Milinovića, člana Predsjedništva HDZ-a, zbog osobito teške povrede članske obveze opisane u članku 19. stavak 2. Statuta HDZ-a.

Kako je objašnjeno, a što se može vidjeti i na službenoj stranačkoj internetskoj stranici: “Glasovanju je pristupilo 29 članova Predsjedništva HDZ-a: 27 članova je glasovalo za Odluku, 1 je bio protiv, a 1 suzdržan. Organiziranjem dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu 29. kolovoza 2018. te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza. Odluka Predsjedništva HDZ-a upućena je Visokom časnom sudu HDZ-a na odlučivanje“.

Tijekom jučerašnjeg dana već je i predsjednik stranke najavio tu opciju objasnivši da ne želi da se od stranke radi cirkus.

Možda Vas zanima