Premijer došao u Liku, ali sa više od sata kašnjenja

Objavljeno: 07/12/2016

Premijer Andrej Plenković, nakon otprilike mjesec i pol premijerskog staža tijekom kojega je obišao desetak županija zaputio se u Liku. Kao da je Lika na kraju svijeta Plenković je u nju kasnio više od sata. Potom je razgovarao s županijskim čelnicima u smislu izvršne vlasti,a onda s istim tim osobama i kao čelnicima najjače stranke u Lici, HDZ-a na stranačkom skupu. Premijera smo htjeli upitati jeli upoznat s financijskim malverzacijama u županiji, no spriječila nas je glasnogovornica, kaže  to je u istražnom postupku.

GOSPIĆ- I ako je od nacionalnog premijera previše je. Premijer Andrej Plenković došao je  u posjetu Gospiću i Ličko-senjskoj županiji s velikim zakašnjenjem u odnosu na najavu, čak sat i 5 minuta. Naravno, ni premijer niti itko iz protokola nije se imao potrebe ispričati novinarima i domaćinima u županiji koji su ga čekali. Još je više Plenković kasnio na sastanak sa svojim stranačkim kolegama, no njihova stranačka stega nalaže da ga čekaju. Nakon sastanka u županiji premijer je dao izjavu medijima u kojoj je istakao da mu je zadovoljstvo biti u Gospiću i Lici, a u sklopu turneje po hrvatskim županijama. „Drago mi je čuti izvrsne rezultate koje je županija postigla u turizmu . Razgovarali smo i o prioritetima kada je riječ o prometnoj povezanosti, o energetskim pitanjima i činjenici da je Lika brdsko-planinsko područje o čemu će Vlada posebno voditi računa“- kaže Plenković i ističe da se ide na novi koncept indeksa razvijenosti, no specifičnosti pojedinih dijelova Hrvatske, pogotovo onih ratom stradalih uzeti će se u obzir. Po završetku tog sastanka izjavu je dao i župan Milan Kolić koji je zadovoljan što je premijer došao u županiju. Naravno i ovaj put župan je ponovio mantru da ova županija treba ići u smjeru razvoja poljoprivrede, drvne industrije i turizma. Postoje navodno značajni projekti za koje će se iz europskih fondova osigurati i sredstva. O kojim se projektima radi nismo saznali.

Nakon toga Plenković se sa svitom zaputio u Kulturno informativni centar gdje je održao sastanak s predstavnicima HDZ-a iz cijele županije. Taj sastanak se odužio na više od sata, a nakon njega Plenković je izjavio da je HDZ kao i uvijek vrlo snažan u Lici. „Razmotrili smo prioritete Vlade od porezne reforme do novog proračuna, razgovarali smo o demografskoj politici, pravima hrvatskih branitelja, ravnomjernom regionalnom razvoju i poljoprivredi. Naravno, razgovarali smo i o nadolazećim lokalnim izborima koji bi trebali potvrditi stožernu snagu HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji“- kaže Plenković koji  je potvrdio da lokalne jedinice neće gubiti sredstva u novom proračunu jer u njemu su predviđena sredstva za kompenzaciju koja će doprinijeti da sve jedinice mogu normalno funkcionirati.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima