Premijer Orešković posjetio Liku

Objavljeno: 21/07/2016

Premijer na odlasku Tihomir Orešković obišao je Ličko-senjsku županiju, točnije jedno ribogojilište, jedan OPG i zemljište koje se razminira i pokazao da smatra da je upravo poljoprivreda budućnost Like. Hoće li ovaj posjet iznjedriti neku konkretnu investiciju nismo uspjeli doznati,ali ostaje se za nadati da će Timova poznanstva pomoći mogućem dovlačenju investitora u Liku

GOSPIĆ- Još uvijek aktualni predsjednik Vlade,Ličanin po porijeklu, Tihomir Orešković boravio je u radnom posjetu Ličko-senjskoj županiji. Obišao  je  ribogojilište u Sincu ,  OPG Alenke Ćaćić u Ličkom Osiku , te poljoprivredno zemljište u Ribniku na kojemu je u tijeku razminiranje. U Gospiću se sastao s Ličko-senjskim županom Milanom Kolićem, dao je i kratku izjavu medijima u kojoj je istakao da on nije u kampanji. „Raditi ću do zadnjeg dana. Zato sam došao i u Liku kako bih vidio što se može pokrenuti i gdje bi se moglo investirati. Često čujemo da mladi odlaze,ali danas sam čuo da i nije tako. Mladi se sele u grad kao svugdje u svijetu,ali i ostaju pa treba vidjeti kako ih stimulirati“.

Na pitanje jeli kampanja koja počinje prljava, Orešković je rekao da se nada da neće biti prepucavanja koja dijele ljude  na ustaše i partizane. On očekuje da će ta prepucavanja prestati i da će se krenuti s debatama oko konkretnih sadržaja. „Svi bi voljeli vidjeti koji političar i stranka nude konkretno što će nam svima dati bolju budućnost“. Prokomentirao je Orešković i svoju suradnju s Karamarkom i Petrovom i , kaže,“ sam sam vidio da je Petrov čovjek koji ima ideje. Ja poštujem i MOST i HDZ,ali moje iskustvo je bilo da sam s MOST-om i Petrovom imao konkretne rasprave. Na kraju će građani prepoznati onoga tko će nuditi pozitivne ideje i solucije“- kaže Orešković.

Domaćin prijema ,ličko-senjski župan Milan Kolić smatra da Orešković sa svojim znanjem,iskustvom i poznanstvima u svijetu može pomoći kroz poticanje programa koje ova županija ima. „Uvjeren sam da će Ličanin porijeklom iskoristiti mogućnosti koje ima za lobiranje naših projekata koji su spremni za aplikaciju kroz EU,ali i investitora u županiju kroz turizam i poljoprivredu“- govori Kolić.

Na ulasku u zgradu Ličko-senjske županije Orešković se kratko,ali srdačno pozdravio sa poznatom gospićkom profesoricom Engleskog Jezika Rose Madeleine Došen. Kažu zajedno su proveli veći dio djetinjstva.  Zanimljiv je ovo svakako bio posjet, bez previše uobičajenih pregleda novinara od strane policije, bez prevelike pompe, Oreškovića su dočekali župan Kolić i pročelnica županijskog Odjela za gospodarstvo Ana Rukavina Stilinović. A i sam premijer bio je, prema nama novinarima iznimno korektan i susretljiv. Iako zna da za nekoliko mjeseci odlazi pokazao je da svoj posao, na koji je iznenada  doveden i postavljen i  sa kojega je zahvaljujući političkim igrama vrlo brzo eliminiran, shvaća ozbiljno.

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima