Priopćenje gradonačelnika Gospića Karla Starčevića:”predsjednik gradskog Vijeća ne želi govoriti o amandmanima već o trgovini o kojoj govori više od mjesec dana”

Objavljeno: 29/12/2017

Poštovani,

povodom izjava gospodina Petra Radoševića u kojima navodi da pokušava održati sastanak na temu Proračuna za 2018. godinu, zbog interesa javnosti naglašavam da sam trenutno na službenom putu te da fizički nisam u mogućnosti prisustvovati.

U vrijeme rasprave o Proračunu na sjednici Gradskog vijeća prekinuo sam službeni put te sam prisustvovao istoj. U više navrata, pokušavajući dogovoriti termin održavanja sjednice Gradskog vijeća upoznao sam predsjednika Gradskog vijeća sa svojim obavezama u vremenu od Božića do Nove godine te sam zbog toga tražio održavanje sjednice prije Božića.                                                                        Nažalost, predsjednik Gradskog vijeća gospodin Petar Radošević nije htio zakazati sjednicu te je dio vijećnika  HSP-a pokrenuo zakonski postupak sazivanja sjednice koja je trenutno prekinuta voljom vijećnika koalicije HDZ – HSS – HSP AS.                                                                                                                               Od tada sam u potpunosti ovlastio svoje zamjenike, Kristinu Prša i Ivicu Tomljenovića da obavljaju sve konzultacije oko izrade proračuna sa svim zainteresiranim stranama.

Danas, dana 28. prosinca 2017. godine, oko 12.00 sati sam kontaktirao predsjednika Gradskog vijeća gospodina Petra Radoševića i predložio mu donošenje amandmana na naš proračun, međutim on nije htio govoriti o amandmanima već o trgovini o kojoj govori već više od mjesec dana.

Budući da nas građani Grada Gospića nisu ovlastili za trgovinu, želimo isključivo zakonski voditi Grad i ne trgovati na račun njegovih građana. Prema tome, ne znam što je to trebalo gospodinu Radoševiću priopćenje javnosti da se ja osobno ne javljam telefonski i da ne želim kontaktirati njega i ostale članove Gradskog vijeća iz koalicije HDZ – HSS – HSP AS.

Predsjednik Gradskog vijeća može u svakom trenutku kontaktirati zamjenike, održati sastanak te uputiti sve svoje prijedloge za koje smatra da će doprinijeti razvoju našeg Grada u skladu sa zakonom RH.

S poštovanjem,

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević

Možda Vas zanima