Priopćenje HSP-a: “pozivamo župana i predsjednika županijske skupštine da hitno podnesu neopozivu ostavku”

Objavljeno: 13/06/2019

                

HRVATSKA STRANKA PRAVA

PODRUŽNICA GOSPIĆ

53000 Gospić, Kaniška  6

Gospić, 12.6.2019. g.

Dugotrajna politička kriza u Ličko-senjskoj županiji svakim danom postaje sve veća te se sve više prenosi na različite skupine našeg društva. Mi, HSP, kao odgovorna stranka prema svojim biračima i svim stanovnicima naše županije pratimo i analiziramo razvoj situacije za koju procjenjujemo da je kriza došla do svog vrhunca i poručujemo svim sugrađanima da u toj krizi nismo  sudjelovali pa ne možemo za nju preuzeti odgovornost.

Ukoliko se najavljena, više puta prekinuta  sjednica županijske skupštine, ne održi u četvrtak, 13. lipnja, pozivamo predsjednika skupštine i Ličko-senjskog HDZ-a Marijana Kustića i župana Darka Milinovića da podnesu neopozive ostavke na svoje dužnosti za dobrobit Županije.

Kao što je poznato, na prvoj konstituirajućoj sjednici je izabran predsjednik skupštine Marijan Kustić zahvaljujući dogovoru između HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera i nezavisnih lista Darka Milinovića i Ante Dabe uz suglasnost SDSS-a te je kao takav prezentiran javnosti uz obećanje da će i proračun biti prihvaćen do 18.travnja što nije do danas učinjeno. Na tom sastanku HSP nije sudjelovao niti se na bilo što obvezao.

Na taj način obmanuta je cijela javnost kao i naši vijećnici a danas vidimo da se tog sporazuma svi zajedno odriču optužujući jedni druge .

U takvim odnosima nismo i ne želimo sudjelovati. HSP je odgovorna stranka a njezini vijećnici se pridržavaju najviših moralnih načela, te nisu i ne žele sudjelovati u nikakvoj trgovini.

Iz svega navedenog zaključujemo da je sazrjelo vrijeme za odgovornost pojedinaca koji često u javnost iznose stav o potrebi deblokade županije a očito je da su oni upravo taj uteg zbog kojih je i nastala kriza i blokada.

Zbog svega navedenog pozivamo župana i predsjednika županijske skupštine da hitno podnesu neopozivu ostavku te da se iduće vrijeme iskoristi za izbor novog, odgovornog predsjednika skupštine, da dožupani preuzmu vođenje županije, te usvoji proračun kako bi se razriješila kriza bez novih nepotrebnih političkih izbora.

Predsjednik

Karlo Starčević

Možda Vas zanima